İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

21 Haziran 2013 Cuma

Clinique Super Rescue Antioxidant Night Moisturizer/Nemlendirici Karma ve Yağlı Ciltler İçin.

Herkese merhaba,
Ya da iyi geceler de diyebiliriz.

Ben geçen gün şehirden apar topar kaçtım. Evet yaptığım şey aynen buydu. Pazartesi günü benim tatile çıkmam lazım deyip salı bileti alıp çarşamba gittim.3 günlük kısa tatilim bitti. Azıcık güneş yanığı da oldum. Deniz sezonunu da açtım. Evet Türkiye, hattam tüm dünya karmakarışık vaziyette ama bir yerden devam etmek lazım. Önce bunu tavsiye ederim :)

Ben yakın zamanda bu nemlendiriciye taktım. Yaş hafiften kemale ermeye başladığından artık içinde antioksidanı olsun nemlendiricinin diyerek baya bir araştırdıktan sonra Clinique ANM almaya karar verdim.

Önce içerik gelsin:
Water, Cetyl Ethylhexanoate, Dimethicone, Silica, Jojoba Esters, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, PEG-100 Stearate, Petrolatum, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Laminaria Saccharina Extract, Echinacea Pallida (Coneflower) Extract, Arabidopsis Thaliana Extract, Perilla Ocymoides Seed Extract, Plankton Extract, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Lauroyl Lysine, Creatine, Adenosine Phosphate, Chamomilla Recutita (Matricaria), Sorbitol, Sea Whip Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Micrococcus Lysate, Trehalose, Niacinamide, Cetearyl Glucoside, Caprylyl Glycol, Polyethylene, Cholesterol, Carbomer, Tromethamine, Caffeine, Cetyl Alcohol, Sodium RNA, Astrocaryum Murumuru Butter, Linoleic Acid, Lecithin, Ascorbyl Tocopheryl Maleate, Isodecyl Salicylate, Zinc PCA, Mannitol, Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride, Disodium NADH, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, C1-8 Alkyl Tetrahydroxycyclohexanoate, Hydroxyethylcellulose, Potassium Sulfate, Maltodextrin, Ferulic Acid, Dextrin, Xanthan Gum, Nordihydroguaiaretic Acid, Hexylene Glycol, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Phenoxyethanol


Sonra da resim gelsin :



Şimdi bir grup arkadaş diyebilir ki vay efendim az mı bağırdın buralarda cildim hassas hemen sivilceleniyor bunun içinde hem silikon var, hem de petrol türevi. Evet doğru. Bilerek inceleyerek aldım. Tekrar denemek istedim. Çünkü Paula Begoun kendisi hakkında oldukça güzel şeyler yazmış.( Paula Begoun kozmetik polisi olarak tanımlıyor kendini. Birçok markanın ürününü yorumluyor. İnternette araştırmanızı tavsiye ederim.)

Korktum ama cildim bu arkadaşa beklediğim gibi bir tepki vermedi. Aksine çok sevdi. Çünkü artık eskisi kadar yağ kusmuyor. Karma karma takılıyor.

Bu nemlendirici su bazlı ama oldukça yoğun. Her ne kadar karma ve yağlı ciltlere uygun dese de ben çok yağlı ciltlere önermem . Hala çok sayıda aktif ve kistik akne çıkaranlara da önermem. Karma, kuruya dönük ya da normal ciltlere öneririm. Bu nemlendiricinin kuru ve kuru karma ciltler için olan versiyonları da var. Fakat bunun içeriğine bakarak söyleyebilirim ki onlar biraz daha yoğun kremler olacaktır. Dediğim gibi bu bile oldukça yoğun bir krem. Deneyip almanızı naçizane tavsiye ederim.

Cildi oldukça güzel nemlendiriyor ve canlandırıyor. Ayrıca kapaklı ve opak bir ambalajı olduğu için içeriğindeki güzel içerik bozulmuyor. Ben göz altlarıma bile uyguluyorum. Paraben içermiyor. Alkol içermiyor.

Gündüz kullanan kişiler de varmış. Normalde gece gündüz kremi ayrımına inanmayan biriyim. Eğer güneş ışığıyla bozulan bir madde yoksa içeriğinde bir krem gece de gündz de kullanılabilmeli. Fakat bu kremin içeriği oldukça yoğun. Bunu sürüp yatmak lazım bence:)

50 ml lik fiyatı 135 TL olması lazım. Ben clinique.com.tr den aldım. Online alışveriş manyağı olduğum için-ki burada bir es vermek isterim. Artık normal alışverişten, online alışveriş kadar zevk almadığım zamanlar oluyor-bu siteyi de denemem lazımdı. Çok memnun kaldım. Bundan da bahsetmeden geçmeyelim.

Bir daha almayı düşünüyorum. Özellikle peeling sonrası uygulandığında sonuç pek bir güzel oluyor :)

Sevgiler :)















11 Haziran 2013 Salı

Bioderma Node G Şampuan

Direndik, direniyoruz...

Bu süreçte blogumu çok özledim. Hem olan olaylar hem de genel yoğunluğum yüzünden pek keyfim yok bu aralar. Ama yine de yazacağım.

Geçtiğimiz zamanlarda Bioderma Node ile ilgili yorumlarımı yazmıştım. Bu sefer Node G hakkında yorumlarımı yazacağım. Node G yağlı saçlar için olanı. Aslında aşırı yağlanma gibi bir sorunu yok saçlarımın ama hem merak ettiğimden hem de arındırıcı bir şampuan aradığımdan Node G yi de denemek istedim.

Önce içerik gelsin:

Aqua/Water/Eau, Caprylyl/Capryl glucoside, PEG-150 distearate, PEG-6 Caprylic/Capric glycerides, Sodium lauroyl oat amino acids, PEG-15 cocopolyamine, Lactic acid, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Disodium EDTA, Quaternium-80, Propylene glycol, Sodium hydroxide, Methylparaben, Propylparaben, Parfum (Fragrance).


Bu şampuanı diğer arındırıcı şampuanlardan ayıran en önemli özellik saç derisini yıpratmaması ve oldukça nazik olması. Saçları oldukça güzel temizliyor. Yağlanmayı olabildiğince de engelliyor. Kepeği de yok ediyor.
Sonrasında saç tipinize bağlı olarak krem ihtiyacı duyabilirsiniz ama ben krem kullanmasam da sıkıntı hissetmiyorum.


Yapı olarak Node'un aynısı. Su gibi.Buna alışmak biraz zaman alabilir. Bir de eksi tarafı fiyatı. Normalde 400 ml sinin fiyatı 47,5 TL, 200 ml sinin fiyatı da 35,5 TL. %20 indirimli online olarak bulabilirsiniz.

Sevgiler :)