İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

11 Şubat 2012 Cumartesi

Sevgililer Günü için hediye alternatifleri-LÖSEV Ispanak !

Lösev'i bilmeyeniniz var mı? Hemen anlatalım varsa.. Tarihçelerini şöyle anlatıyorlar :


"Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV*), ilk kez 1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukları tedavi amacıyla SSK Ankara Çocuk Hastanesine yatırdığımız ilk günlerdi... Hastane yönetiminden çocukların odaları için küçük bir televizyon talebine aldığımız olumsuz yanıt sonrasında o hastanede çalışan doktorlar, hemşireler ve personel, aramızda para toplayarak küçük bir televizyon aldık. İlk zamanlarda bir çocuğumuzun yol parasını ya da okul ihtiyacını karşılamak bizler için büyük sorundu. Ancak günler geçtikçe büyüdük, güçlendik; projeler geliştirdik, hedeflerimizi büyüttük. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için dürüstçe ve tüm enerjimizle çalıştık.
24 Eylül 2000 tarihinde Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE'yi hizmete açmış olan Vakfımız; bugüne kadar binlerce lösemili çocuk ve ailesini yaşama bağlamış, Türkiye'nin ilk LÖSEV - Lösemili Çocuklar Okulu'nu açmış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Pediatrik Hematoloji Servislerine destek vererek köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürmüştür.

Bugün onlarca çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve aileleri, binlerce gönüllü üyesiyle kocaman bir aileyiz..."


Amaçları ise 
" LÖSEV' i kurmaktaki amacımız; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir.
Türkiye'de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakfımız gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır."

Lösev'i elimden geldiğince destekliyorum. Bilmeyenlere anlatmaya çalışıyorum. Bu kadar büyük bir gönüllü organizasyonda emeği geçen herkesin de önünde saygıyla eğiliyorum. 
Gelelim Ispanak'a

HAKKIMIZDA
ISPANAK 2000 yılında, İlkadım sokak No:14 GOP-Ankara adresinde, yani Vakıf binamızda doğdu. O zamanlar 5 anne ile çıktığımız tek oda atölyemiz, Beslenme ve Kanser arasındaki ilişkiye dikkat çekmek için kurduğumuz çok minicik marketimizle faaliyet gösterirken, Nisan 2005’te 2 katlı mağazamıza taşındık. Bundan böyle çok daha zengin çeşitte organik ve doğal ürünle hizmet verebiliyorduk. Annelerimiz için hazırladığımız atölyelerimiz ve eğitimlerde kullandığımız seminer salonumuzla kendimizi de yenileyerek yolumuzda hızla ilerliyorduk.
Tedavi gören çocuklarımızın anneleri için verdiğimiz rehabilitasyon amaçlı meslek edindirme kursları, hem onların hem de tedavi gören çocuklarımızın yüzlerini güldürdü. Çünkü moral değerlerin tedavideki başarı oranlarını direk etkilediğini, bunun için ailedeki annenin, kadının yüksek bir moralle tedaviye yardımcı olması gerektiğini gördük.
Annelerimize meslek edindirme kursları dışında, beslenme ve kanser arasındaki ilişki, pişirme yöntemleri, çocuk gelişimi, kadın hakları, tüketici hakları, v.b. gibi algı ve bilinç düzeylerini geliştirecek eğitimler vermeye başladık. Annelerimizi üretime dahil ettik, artık onlar üreten ve kazanan kadınlardı… Çocuklarının geleceği ve sağlığı için düşünüp karar verebilen annelerdi…

Birlikte üretip, LÖSEV markası yaratmanın coşkusunu, satılan her üründe çocukların ücretsiz tedavisine aktarılan kaynağın sevincini birlikte paylaştık, Bu coşkuyla daha çok çalışıp daha çok ürettik… Zorlu mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan değerli gönül dostlarımızla büyüdük, kocaman bir aile olduk

Büyüdük... Uğur Mumcu’nun Sokağı No.59 GOP-Ankara’daki Konağımızda dikiş, el sanatları, Halı Dokuma, Triko, Seramik, Pastacılık, atölyelerimizde 60 annemiz ile yolumuza aynı coşkuyla devam ettik. Ankara’ya sığmadık, İstanbul’ daki atölyelerimizle de buradaki annelerimizi kucakladık. Daha da büyüdük ve dünyanın ve ülkemizin ilk ve tek lösemili çocuklar köyünde daha fazla anneye ve gencimize daha çağdaş ve büyük atölyeler açtık... Şimdi Lösemili çocuklar köyümüzde atölyelerimiz ve satış mağazamızla sizleri bekliyoruz...
Artık ISPANAK mağazamız ve ISPANAK dergimiz var. Hazırladığımız ISPANAK e-bültenler her ay 100.000 üzerinde adrese ulaşıyor. Pek çok çeşitte LÖSEV ürünü, internetten tek tuşla alış veriş sayfamızdan sipariş veriliyor ve Türkiye’nin dört bir yanına mesafe farkı alınmaksızın son derece cüzi rakamlarla adrese teslim ediliyor. Her sene kendimizi yenileyerek büyüyoruz.
Veeeee artık yeni tasarımı ile web sayfamızdan sizlere ulaşabiliyoruz… Bizi yakından takip edin, önerilerinizi, düşüncelerinizi bizlerle paylaşın. Unutmayın, projelerimizin devamlılığı, daha çok annemiz ve iyileşen gençlerimiz için iş imkanı demek, umut demek. Kaynak yaratmaya yönelik tüm çabalarımız sesimizi daha geniş kitlere ulaştırırken, çocuklarımızın ücretsiz tedavisine aktarılarak onlar için “HAYAT” olamaya devam ediyor. Daha çok çocuğumuzun, daha çok annemizin yüzü gülüyor… Bu zorlu mücadelede bizlere destek olan tüm gönül dostlarımıza yürekten teşekkürlerimizle…


www.ispanak.com.tr'den aldığınız her ürün lösev'e minik bir katkı. Ürünler çok güzel. Ben magnetleri ve kitap ayraçlarını çok seviyorum. İnternet dışında d&r ve mudo mağazalarında da lösev ürünleri satılıyorum. Aşağıda sevgililer günü hediye alternatiflerini bulabilirsiniz.

.
14 ŞUBAT SEVGİ GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!
Sevdiklerinizin Kalbine Giden En Anlamlı Yol...
LSVDÜKKAN Ürünleri İle Tüm Yürekler Sevgiyle Dolsun!

Aşık Kalpler - Kurabiye
Kalbe giden yolu iyi bilenler, katkısız, en kaliteli malzemeden üretilmiş iki kalp kurabiye arasında çikolatanın lezzetine doyamayacaksınız...
Kalp Kurabiyeler
11,00 TL 60 gr / 10x8,5 cm

Sevgi Kurabiyesi
Mis gibi tarçınlı kurabiyelerimiz
sevgi dolu kalpler için...
Sevgi Kurabiyesi
3,50 TL 35 gr / 10x8,5 cm

Çikobom / Ördekli Çikobomm
İşte size lezzetli mi lezzetli Çikolata Bombası Çikobommm!!! Lezzetli kek ve tamamen katkısız çikolata kaplaması ile sevgiliye en güzel hediye… İster sade, isterseniz minik aksesuarları ile çikobommm…
Çikobom
10,00 TL 125 gr / çapı 6 cm
Ördekli Çikobomm
16,00 TL 125 gr / çapı 6 cm

Sevgi Kalpleri - Çikolata
Sevgililer Günü’nde çikolata tadında bir kalp!
Portakal Şekerlemeli Kalp Çikolata
5,00 TL 75 gr / 6x6 cm

Sevgi Battaniyesi
Değerli gönül dostumuz Sayın Günsu Güngör’den bu anlamlı günde anlamlı bir tasarım daha…
Patcwork sevgi battaniyeleri sizin ve sevdiklerinizin kalplerini ısıtacak!
Kırmızı - Siyah Battaniye
75,00 TL 95x135 cm
Pembe - Mavi Bebek Battaniye
75,00 TL 95x135 cm

Sevimli Ördek
Tamamen miniklere özel, zararlı hiçbir malzeme kullanılmadan üretilmiş sevimli ördekler LSVDÜKKAN’da!
Ördek
12,00 TL 17x13 cm

İkili Tavşan
Siz hiç birbirine bu kadar yakışan bir çift gördünüz mü?
İkili Tavşan
20,00 TL 26 cm

LÖSEV Kupalar
Bir yudum yaşam…
LSV Kupalar
10,00 TL Adet

Kalpli Sevgililer Günü Yastıkları
Seçeceğiniz harf rozetlerle yastığınız size ve sevgilinize özel olacak.
Kalp Sevgililer Günü Yastığı + 2 Harf Rozet
15,00 TL 30x30 cm
Kemik Sevgililer Günü Yastığı
17,00 TL 38 cm

Gülen Yastıklar
Birbirinden neşeli ve anlamlı mesajları ile kız ve erkek gülen yastıklar sevdiklerinizin de yüzünü güldürecek.
Gülen Yastık Kız
10,00 TL 20 cm çapında
Gülen Yastık Erkek
10,00 TL 20 cm çapında

Kalpli Bebekler
Bu kocaman kalpler hem sevdiklerinizin hem de çocuklarımızın gülümsemesini sağlayacak!
Kalp Bebek Büyük
15,00 TL 27 cm
Kalp Bebek Magnet
5,00 TL 12 cm

Sevgi Magnetleri
Seramik atölyemizden size özel sevgi magnetleri ile sevginizi ölümsüz kılın… İsminizi yazın, sizin için hazırlayalım.
Sevgi Magnetleri
6,50 TL 5,5 x 7 cm

Canım Sevgilim Kitap Ayraçları Canım Sevgilim Rozet - Magnetleri
Canım sevgilim yazılı rozet-magnetler, kitap ayraçları LSVDÜKKAN’da… Sınırlı sayıda !!!
Canım Sevgilim Asetat Kutulu Magnet
5,00 TL 5,5 x 7 cm
Canım Sevgilim Kitap Ayracı
4,00 TL 5,5 x 7 cm

Taraftar Bebekler
İster 14 Şubat ister başka bir gün, benim için en büyük aşk takım aşkı diyenlere LSV taraftar bebekleri…
Taraftar Bebek GS, FB, BJK, TS, MT, BS
14,00 TL 27 cm

LÖSEV Duygu Sertifikaları
Çiçekler solar… LÖSEV Duygu Sertifikaları ise yıllar boyunca özenle saklanır.
Yaşam Sertifikası
35,00 TL 33x26,50 cm

 www.ispanak.com.tr
www.losev.org.tr

 Sevgiler :))

Not: Evet biliyorum burası bir kozmetik blogu ama lösev benim için çok önemli. Burada da paylaşmak istedim :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder