İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

3 Nisan 2012 Salı

Bobbi Brown Corrector&Concealer

Herkese merhaba,
Bugünün konusu corrector&concealer olsun dedim.
Yalnız bir sıkıntım var odamın ışığı çok kötü anlamıyorum niye fotoğraflar istediğim netlikte çıkmıyor ama olsun :)

Bobbi Brown corrector ve concealer benim sıklıkla kullandığım iki ürün. Bobbi Brown ürünleri benim için her zaman bir adım önde başlıyor. Ne olursa olsun. Çünkü Bobbi Brown un felsefesini ve kendisini çok seviyorum.

Bobbi Brown'a göre corrector-türkçeleştirirsek düzeltici-göz altındaki renk eşitsizliğini düzenliyor. Yaptığı şey aslında "brightens up the under eye area" bunu ingilizce kullandım sebebini concealer hakkında yazarken kullanacağım :)

Corrector ı aşırı yorgun olduğum zamanlarda- ki genellikle hafta içi hergün işe gitmek için sabahın köründe uyandığımda diyebiliriz-göz pınarıma ve göz kuyruğuma-hani köşesi kızarır ya o kısım-uyguluyorum. Bir nevi makyaj öncesi göz altlarım uyanıyor diyebiliriz.

Concealer ise göz altındaki ya da yüzdeki başka bir noktada bulunan kusurları gizlemek için üretilmiş. Bobbi Brown concealer işlevi için de "lightens up the under eye area" diyor.

brighten ve lighten türkçe de aydınlatmak olarak geçiyor. Fakat brighten için canlandırmak falan da denilebilir belki :)

Bobbi Brown önce corrector sonra concealer uygulanmalı diyor. Evet bu ikili bu şekilde de kullanılabilir. Fakat eğer göz altlarım aşırı mor değilse-yani hafta sonuysa ya dabir gece önce 9.00da uyuyup öyle işe gidiyorsam :))- genelde concealer kullanıp gittim diyebilirim. Concealer ı önce almıştım fakat daha sonra corrector uygulatıp farkı görünce corrector ı da aldım. İkisi de bitmek üzere. İkisinden de tekrar almak istiyorum.

Bobbi Brown concealer ve corrector ın seveni de sevmeyeni de çok. Biraz kalın bir yapısı var. Çok çok azı yetiyor. Hatta parmağımı bir kere corrector a dokundurmam iki gözüme de yetiyor diyebilirim. Kimi kişilerde çizgilenme yapmış bana böyle bir sorunla karşılaşmadım. Böyle bir ikili arıyorsanız Bobbi Brown standının önünden geçerken denemenizi tavsiye ederim. Fiyatının 69 lira olması lazım diye hatırlıyorum.

Sağ tarafta bulunan concealer kendisi bitti ama dibini kazıyorum hala fırçaya geliyor az da olsa:) atacağım yakında:)
Soldaki de corrector o da bitti bitecek :)

Correctorlar pembe-somon-şeftali renkli. Concealer ise sarı tonlu. Kullandığım fondotenin tonundan bir ton açık ivory rengi. Ben warm ivory kullanıyorum.

Sevgiler :))

1 yorum: