İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

30 Nisan 2012 Pazartesi

Dior Nude

Herkese merhaba,

Genelde fondoten kullanmayı seven biri değilim. Arada sırada esince kullanıyorum. Kullanıyordum daha doğrusu. Geçtiğimiz günlerde elimdeki Dior nude fondotenim bitsin diye düzenli kullanmaya başladım. Şimdi kullandıktan sonra başıma gelenlerden önce fondotenden bahsedeyim.

Dior Nude -ya da tam adıyla Diorskin nude natural glow hydrating makeup- glow görüntü veren, ortaya yakın kapatıcılığı olan, içeriğindeki minerallerle ve vitaminlerle cildi günden güne beslemeyi vaad eden bir fondoten. En sondan başlarsak herhangi bir fondotenin cildi iyileştireceğine inanmıyorum ki benimkini iyileştirmedi de zaten. Glow bir görüntü veriyor ona katılıyorum.



Ayrıca içerisinde spf 10 güneş koruması var ki bu da çok aman aman birşey değil.

Kapatıclığı içi ise

Kolumun sade hali :) Minik kırmızı bir leke var. oldukça koyu bir kırmızı aslında..


Dior Nude

Bu da dior nude un blend edilmiş hali.


Bu fondotenin cildi nemlendirmek gibi bir vaadi daha var. Ben de cildimin oldukça kuru olan bir döneminde almıştım. Bendeki 10 ivory rengi.En açık rengi bu. 0 ile bitenler nötr tonlar, 1 ile bitenler sarı, 2 ile bitenler pembe tonlu oluyor. Bana bu renk biraz pembe. Hatta birazdan fazla pembe.

Bu fondotenin bana yaptıklarına gelirsek....
Dior un cilt ürünleri bende sevilcilenmeye sebep oluyor. Hem renkli nemlendiricisi hem de fondoteni aynı şeyi yaptı. Öyle basit bir sivilcelenme de değil. Hani şu youtube gurularnın "i'm having a bad skin day" ya da "oh my god i have a blemish" deyip hiç birşey göremediğimiz türden birşey değil. Su çiçeği misali bir döküntü. İçeriğindeki bireye alerjik bir reaksiyon olabilir diye düşünüyorum. Eğer kuru,-karma , kuru ya da normal ciltliyseniz ve glow görüntüden hoşlanıyorsanız bu fondoteni sevebilirsiniz. Fakat yağlı ciltlerde yağlanmaya sebep olacaktır.

Fiyatı 115 tl civarı olması lazım.

Sevgiler :)

8 yorum:

  1. bana çok katı kıvamlı gelmişti bu fondoten,sonuna kadar kullandım ama bitince yeniden almadım,almamda çünkü o paraya çok sıradan bir fondoten bence. Benim cildimi bozmadı,fakat daha önce diorun içindeki bir maddenin bazı kişilerde kızarıklığa yol açtığını duymuştum canım..

    YanıtlaSil
  2. özgecim aynen ben de senin gibi düşünüyorum. o madde sanırım bende de aynı şeye sebep oluyor. 115 tl edeceğini ben de düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım çok üzüldüm:) insanın böyle birden cildi bozulunca morali de çok bozuluyor di mi:(

    YanıtlaSil
  4. aman kullanma canım bu aralar alerjiden cok korkuyorum benimki farklı gerçi ben hapşırıyorum sürekli nivea deodoranttan oldum ben de :) tüm gün alıyorum kokusunu bıraktım kullanmıyorum.
    lancome teint miracle önerebilirim sana canım ben memnunum ama sonucta fondoten değil mi cilde iyi falan gelmez.

    YanıtlaSil
  5. Üzüldüm cnm ya geçmiş olsun, ben de uzun süredir kullanıyorum şimdilik sorunum yok hatta memnunum da ama umarım ileride sorun çıkarmaz

    YanıtlaSil
  6. Yeldacım teşekkür ederim. İnanılmaz moral bozucu bir durum. Tabi Allah beterinden korusun ama bir anda dermatologda aldım soluğu desem yeridir.

    Kozmetik deneyimleri bıraktım canım. Yakında bir bitenler postunda olacak inşallak kendileri. Fondotenin cilde iyi geldiğine kesinlikle inanmıyorum.

    Elaselcim teşekkür ederim. Umarım çıkarmaz canım bu zamana kadar olmadıysa bir daha sanmam.

    YanıtlaSil
  7. cok güzel yararlı bir post olmus ellerine saglık ama bence fotograf makinende bir sorun var. cünkü bu fondötenin bu kadar seftali pembe durmasına imkan yok. ben kızıl saclıyım ve cildim tebeşir beyazıdır yani type 1 sadece kızıl saclı veya dogal platin sarısı sacları olanların ten rengi.yani yüzüme sürüyorum ve cildimi nc15 kadar koyulastırmıyor tamam cok cok beyaz bir fondöten degil cünkü boynumla 2 3 ton fark var ama bu swatch taki gibi de asla degil bence cektigin yerin ısıgı farklı yada fotograf makinen yanlıs modda :)yüzüne sür ve dısarıda tam gün ısında bak cildine kesinlikle böyle görünmeyecektir :)

    YanıtlaSil
  8. Pınarcım teşekkür ederim:) haklısın ışıktan biraz daha farklı gözükmüş olabilir ama yine de bu fondoten cildimde oldukça pembe duruyor. Hatta sürdüğüm zaman elimin üzerine alıp öyle sürerim. Bazen dışarı çıktığımda elimin üzerinde bariz bir pembelik oluyor :S

    YanıtlaSil