İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

18 Şubat 2012 Cumartesi

Dermalogica Super Sensitive Faceblock SPF 30

Herkese merhaba,

En son cilt bakımı hakkında ne zaman yazdım acaba :) Bugün de sevdiğim bir üründen bahsedeceğim.

Beyaz tenli olduğum için yaz kış güneş koruyucu kullanırım. Hatta geçenlerde yaptığım bir mim de de bahsetmiştim en çok para harcadığım cilt bakım ürünü güneş koruyucudur diye :)

Dermalogica Super Sensitive Faceblock SPF 30 kimyasal güneş koruyucular içerrmiyor. İsmindeki sensitive in bir kısmı bu kimyasal koruyucu içermeme durumundan. İçeriğindeki Lavanta, meyan kökü ve yeşil çay da cildi yatıştırıyor. (Kutunun üzerinde yazanlar :))

Dermalogica sitesinde şöyle bir açıklama yapmış : Kalıntı bırakmayan formül, kimyasal olmayan Titanyum Dioksit ve Çinko Oksit güneş koruyucuları ile UVA ve UVB ışınlarına karşı en yüksek korumayı sağlar. Meyankökü ve Yeşil Çay, cildi sakinleştirmeye yardımcı olur. İçerdiği UV Akıllı Kapsül Teknolojisi, antioksidan E ve C Vitamin kapsüllerinden oluşur ve güneş ışığına maruz kalınan sürece UV korumasını arttırmaya yardımcı olur.




Benim deneyimlerim ise şöyle:

Evet ciltte ekstra hassasiyet yaratmıyor. Akneye sebep olmadı. Biliyorsunuz uvb ışınları cilt yanığına sebep olurken uva ışınları cilt altı dokulara ulaşarak foto-yaşlanmaya sebep oluyor. Bu ürün her ikisine karşı da koruyucu olduğunu söylüyor. Fakat bu zamana kadar edindiğim bilgiler ve kendi tecrübelerim doğrultusunda yazın bu koruyucunun her ikisine karşı yeterli olacağını düşünmüyorum. Ben bu koruyucuyu kış ve bahar aylarında kullanmayı tercih ederim. 

İçeriğinde çeşitli vitamin ve antioksidanlar içermesi artı bir özellik.

Her güneş koruyucu kadar yağlanma yapıyor o da günün sonunda ama olsun o kadar :) Hatta yağ kontrol gibi bir özelliğinden bahsediyor Dermalogica'nın sitesinde.

Altına mutlaka nemlendirici uygulamak gerekiyor. Hafif de olsa. Çokça fiziksel filtre içerdiğinden ciltte hafif beyazımsı duruyor fakat beni rahatsız etmedi. Sakınanlar için paraben içeriyor. 50 ml olarak satılıyor.

Genel olarak memnun kaldım. Bir daha alabileceğim bir ürün. Fiyatı 165 tl.Fakat şunu da söylemem gerekir ki eğer Kiehl's ultra light daily uv defense ve dermalogica arasında seçim yapmam gerekirse kesinlikle Kiehl's kazanır :)

Sevgiler :))













3 yorum: