İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

25 Haziran 2012 Pazartesi

Profesyonel Diş Beyazlatma

Herkese merhaba,

Bugün profesyonel diş beyazlatma hakkında bir yazı yazmak istedim. Ne de olsa güzel bir gülüş bakımlı olmanın bir parçası.

1-1,5 sene kadar önce dişlerimi profesyonel olarak -diş hekiminin muayenehanesinde-beyazlattım.

Öncelikle diş yapımdan bahsetmek istiyorum. Dişlerim sarı değildi. Sadece ben daha da beyaz olmasını istiyordum. Sigara kullanmıyorum. Tek kötü alışkanlığım çay ve kahve.

Doktorum bana bu işlemi yaptırdıktan sonra en azından birkaç gün çay, kahve, kola, kırmızı şarap gibi dişlerde leke oluşturabilecek şeylerden uzak durmamı söyledi. Toplamda 2 seans gittim. Her seans yaklaşık 30 dk sürdü. Kişinin dişlerinin rengine göre daha fazla da sürebiliyor.

Operasyon:

Operasyon öncesinde ağzınıza ilacı dilinizden ve yanaklarınızdan uzak tutacak, aynı zamanda sürekli açık kalmasını sağlayacak bir kafes konuluyor. Sonrasında bütün dişleriniz üzerine beyazlatıcı sürülüyor. Daha sonrasında ışığın karşısında 30 dk beliyorsunuz.

Acı verici birşey mi? Hem evet hem hayır. Öncelikle ağza konulan kafes bir miktar ağzını acıtıyor. 30 dk boyunca da zorluyor açıkçası. Beyazlatmada kullanılan ilaç ise diş minesine nüfuz ettiği için işlem sırasında bir miktar sızlıyor. Ufak kanamalar da olabiliyor.

Bu şekilde 2 operasyon geçirdiğim. Aralarında 3 gün vardı.

Operasyon sonrasında söylemem gereken en önemli şey dişlerde hassasiyet yarattığı. Eğer zaten hassas dişleriniz varsa bu size olmaz. Dişlerim o kadar sızladı ki başım ağrımaya başladı. Normalde hassasiyet problemim yoktu. Garip bir his oluşuyor sanki dişleriniz her an kırılacakmış gibi :)

Kendi önce ve sonra fotoğraflarım yok fakat internette arattığımda diş rengime ve sonrasına neredeyse birebir benzeyen bir fotoğraf buldum.


Sonuç: Değdi mi? Evet daha parlak ve temiz duran dişlerim oldu. Fakat bu durum kalıcı değil. Dişlerinizi ne kadar fırçalarsanız fırçalayın bir şekilde dişler lekelenmeye devam ediyor. Bunu önlemek için6-8 ayda bir ya da senede bir bu temizliği tekrarlayabiliyorsunuz. Masraflı birşey. Fiyatlar çok farkediyor doktordan doktora. Ben 700 tl civarı ödemiştim.

Diş sağlığı ve beyazlığı demişken burada bir diş macunundan bahsetmek istiyorum.
Arm&Hammer Advanced Whitening diş macunu benim eczanede görüp-whitening yazması yeterli:)-denemek için aldığım ve çok severek kullandığım bir ürün oldu. İçerisinde karbonat var. Sevgili babaannem küçükken arada bana karbonatla diş fırçalatırdı. Ne varsa eskilerde var :)

Dişlerinizi ferahlatıyor ve daha temiz duruyor. Uzun vadede bir miktar beyazlatıyor da. Tek sorunu 14 tl lik fiyatı.


Sevgiler :)


6 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş çok merak ediyordum bu durumu. :)Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. beğenmene çok sevindim mervecim:)

    YanıtlaSil
  3. Bena yaramaz o zaman=) zaten migren hastasıyım üstüne de bunun sızısıyla en az 3 gün başım çatlar:D Ben diştaşı temizletmeye gittiğimde soruyorum bitince bide beyazlatır mısınız diye bişeyler yapıyorlar ama galiba uyduruktan yani=))) hiç öyle 30 dk bişeyin önünde beklemedim çünkü:P

    YanıtlaSil
  4. Arm&hammer'ı ilk markafoni'den almıştım sanırım sonrasında başka macun kullanamaz oldum gerçekten çok etkili :) beyazlatmada da aynen tatlım ilk 1 ay süper ama sürekli çay kahve kısa sürede eski haline döndürüyor.


    Not: Bugün seni çok özledim işte, dolandım durdum masanın etrafında kuşum :)

    YanıtlaSil
  5. Elaselcim bana da aynısını yapıyorlardı sonra ben elimde delillerle gidince doğruyu söylediler. ama migrenin varsa hiç denemeye değmez:(

    Gizoşummm ben de seni özledim çok :) ben de bundan sonra bunu kullanırım. Seninle ne kadar çok ortak kullandığımız şey var ya:)

    YanıtlaSil
  6. fiyatı sensodynle aynı nerdeyse ki ben sensodyn den hiç memnun değilim bir dahaki sefere görürsem bundan alacağım mutlaka

    YanıtlaSil