İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

28 Mayıs 2013 Salı

Kadınlar ve İş Hayatı Üzerine

Dikkat dikkat! Bu bir isyan yazısıdır.

Bugün kozmetik yazmayacağım. Çünkü yazacak hevesim yok. sevgili iş hayatı bunu benden aldı.

Eğer bir kadınsanız ve iş hayatında çoğunluğu kadınlardan oluşan bir şirkette çalışıyorsanız, hatta dahası müdürünüz kadınsa 5 senede kendinizi tanıyamıyorsunuz. Mesela benim içimde şöyle birşey var. Arada bedenimi ele geçiriyor. Bugün de geçirdi. Sizin de uzun bacaklı, uzun boylu-ben topuklu ayakkabı giyince göbeğine geliyorum-ukraynalı, kızıl ve size sürekli emirler buyuran bir direktörünüz varsa aşağıdakiniesahip olabilirsiniz.

Görece kısa kariyerim boyunca her daim kadın yöneticilerle çalıştım. Kadın kadının kurdudur sözünü bir fiil yaşadım.

Kadınlarla çalışıp hayatta kalmak istiyorsanız, siz sevgili genç kardeşlerim, naçizane tavsiyelerimi aşağıda bulabilirsiniz. İnanın üniversiteden mezun olup, iş hayatında kadın yöneticilerle karşılaşınca bunlar çok işinize yarayacak


  1. Ezik olun. Sakın ha yöneticinizden daha havalı olmayın. Asla başarılı olamazsınız.
  2. Yöneticiniz bekarsa asla ve asla sevgiliniz olduğunu söylemeyin. Evliyseniz, evliliğin nimetlerini anlatmayın. Aksine bekarlık sultanlıktır en iyisini siz yapıyorsunuz deyin. Eğer sevgilinizle evlilik kararı aldıysanız ve kadın bekarsa kendinizi camdan atın.
  3. Çocukları varsa günde en az 3 kere dünyanın en sevimli çocuklarına sahip olduğunu vurgulayın.
  4. Asla ondan şık giyinmeyin ve her sabah uygun bir vakitte ne kadar şık olduğunu, üzerindekilerinin çok yakıştığını belirtin.
  5. Saçında yaptığı her değişikliği en önce siz farkedin ve olumlu yorum yapın.
  6. Diyelim kahve yapmaya gidiyorsunuz. Mutlaka sorun ve ısrar edin ve ona da bir tane yapın.
  7. Yöneticinizden oldukça genç, hayat dolu ve güzel bir kadınsanız işiniz çok zor.
  8. İstisanasız 3 çalıştığım büyük firmada da aynı şeyi gördüm ki kadınlar kadınlarla kolay anlaşamıyor. Daha fenası bir kadının diğer bir kadını terfi ettirmesi daha zor. Eğer terfi etmek istiyorsanız thai masajı öğrenin. Gevşediği anlarda bunu kafasına daha net sokabilirsiniz. 
  9. Ayrıca güzel ve bakımlıysanız iş yapmıyor olarak gözüküyorsunuz. Çünkü siz diğer kadınlara göre daha farklı şeylere efor harcıyorsunuz. Genç, mutlu, sosyal ve hayat doluysanız zaten kendinizi ispat etmeniz zor. Dolayısıyla sürekli siyahlar giyinin, yüzünüz bembeyaz ve saçlarınız yağlı olsun. O yanınızda bir güneş gibi parıldasın. ( Bu madde de geri dönüp ilk maddeye bakmanızı salık veririm.)
  10. Ya da benim çoğu zaman dönüp dolaşıp yaptığım gibi s.iktir edin ve inadına hem bakımlı, hem başarılı, hem de çok mutlu olun. Her zaman bir diğer iş vardır. Ne yazık ki geçen gün geri gelmiyor. Tadını çıkarın!!





-


9 yorum:

  1. 10. maddeyi uygulasam da diğerlerinin hepsine katılıyorum.Birde iş arkadaşlarının kadın olma durumu var o da beter.

    YanıtlaSil
  2. o ayrı bir başlık konusu bile olabilir :D

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, canı gönülden katılıyorum 32 yaşındayım, yanında çalıştığım grup arkadaşım benden 6 yaş büyük, yüzüme gülüp arkamdan dedikodumu yapıyor, kulaklarımla duydum inanmak istemedim, yöneticim kadın allahtan fazlasıyla yaşlı da onda bu tarz problemler olmuyor ama kadın kadının kurdudur gerçekten.
    Sevgiler..Problem Cadı...

    Bloguma da beklerim :) http://problemwitch.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. fashionandmakeupfreak :)
    problem cadı aynı ekip içindeki kadınlar da ziyadesiyle tehlikeli. Allah sabır versin :)

    YanıtlaSil
  5. Ah bebegim, kanayan yarama parmak basmissin!:) biz seninle ayni yolun yolcusu, ayni nehirde suruklenen iki yapragiz, gun icindeki cildir anlarinda hep iyi ki varsin diyorum yoksa muhtemelen basa cikamazdim kendi basima. Yaziyi buyuk bir keyifle okudum, kadinlarin kadinlari terfi ettirmedigi kismin yanina ek yildizlar koydum bilesin :p bakalim bugun neler yasayacagiz diyerek basliyorum gune :)))

    YanıtlaSil
  6. çok yaşa ya süper yazmışsın :))

    YanıtlaSil
  7. Kısaca halk arasında yalakalık diye tabir edilen tüm davranışları gösterelim diyorsun... Maalesef bu ülkede patronunuz kadın da olsa erkek de olsa yaptığınız iş değil patronunuzun ayaklarına ne kadar kapandığınız önemli. Hele de senin söylediğin gibi kadınsa daha da fena. :( Çok yazık çok.

    YanıtlaSil
  8. gizemim sen olmasan çekilir miydi bu ofis??
    sihirligünlük:)
    lauren ben demiyorum sistem diyor. Bana bundan önce çalıştığım şirkette bu söylenmişti alenen. çok yazık evet.

    YanıtlaSil