İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

24 Mayıs 2012 Perşembe

Beslenme ve Cilt Sağlığı-Dr. Perricone'un Güzellik Sırrı

Herkese merhaba,

Bugün internette dolaşırken bulduğum bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim.

Umarım faydalı olur :)

Sevgiler :)

Dr. Perricone'un güzellik sırrı: Balık, sebze ve zeytinyağı

Dr. Perricone güzelliğin içeriden başladığına vurgu yapıyor. Markasını da bu felsefeyle taçlandırıyor.  Kozmetik sektöründe önemli ilerlemelere sebep olan DMAE, alfa lipoik asit, vitamin C ester, nöropeptitler gibi patentli buluşların arkasında onun imzası var. Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Uzmanı Karra Beck,          Dr. Perricone'un dünyada çığır açan üç aşamalı anti-aging felsefesini anlattı.
sebze
- Üç aşamalı anti-aging felsefeniz ve sağlıklı beslenme programınızın içeriği nedir?
Dr. Perricone'un felsefesi 'Güzellik, içeriden dışarı, dışarıdan içeri'dir. Bu şu demektir: Gerçek güzellik, dışa yansıyan sağlıktan geçer. Dr. Perricone'a göre, enflamasyon yaşlanma sürecinin tek ve en büyük nedenidir. Enflamasyon gözle görünmeyen, vücudumuzdaki enerji üretiminden ortaya çıkar. Sigara, güneş, kötü beslenme alışkanlıkları, stres ve hava kirliliğinden beslenir. Dr. Perricone'un felsefesi üç aşamalıdır. Dengeli ve sağlıklı beslenme programı, gıda takviyesi tabletler ve antioksidanlar içeren cilt bakım ürünleri... Bu düşünce yaşlılıkla hücresel seviyede savaşmada çok güçlü bir strateji olmuştur.

- Dengeli, sağlıklı beslenmeyi açabilir misiniz?
Balıkta; özellikle somon balığında ve kümes havyalarında bulunan yüksek kalitedeki proteinler bu beslenme programında büyük önem taşır. Düşük glisemik karbonhidratlar kullanılmalı. Buna örnek olarak bol renkli taze sebze ve meyveler, tahıllar, fasulye, mercimek gibi baklagilleri sayabiliriz. Vücudumuzun yağı yakmak için yine yağa ihtiyacı olduğundan özellikle omega 3 yağ asitleri, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ grupları tercih edilmelidir.
ŞEKERİNİZİ DENGEDE TUTUN- Beslenmeyle cilt sağlığı ve güzelliği arasında nasıl bir bağ var?
Bazı besinler, vücudumuzdaki bütün sistemlerin yaşlanma sürecini hızlandırır. Bu durum aslında yaşa bağlı birçok hastalığın, sarkık, donuk ve mat bir cildin ya da zayıflamış saç ve tırnakların temel sebebidir. Özellikle şeker ve şekere dönüşen yüksek glisemik karbonhidratlarla beslenmek (üç beyaz) vücutta ani kan şekeri yükselmesine sebep olur. Kan şekerindeki bu dengesiz ve ani yükselmeler, vücuttaki fazla şekerin hücrelerimizin proteinlerine verdiği hasarla sonuçlanır ki şeker ile yaşlanma arasındaki bu fenomene 'glikasyon' denir. Bu nedenle gün içerisindeki iç kazınmalarını önlemek ve kan şekerini dengede tutmak için 2-3 tane badem veya ceviz ile 5-10 tane yaban mersini gibi ufak, sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeye özen gösterin.

- Nasıl bir beslenme tarzı cildi korur?
Proteinlerce zengin, bol renkli meyve ve sebze, tahıl grupları ve faydalı yağlardan oluşan bir beslenme programı cilt ve vücut sağlığı için en temel aşamadır. Balık olarak özellikle omega-3 açısından zengin somon balığı ne kadar çok tüketilirse o kadar iyidir. Yanı sıra metabolizmayı hızlandıran tarçın, zencefil, defne, acı biber gibi baharatların bolca tüketilmesi gerekmektedir. Ayran ve kefir de cilt sağlığında önemli yer tutar.
n Neleri daha sık tüketmemizi önerirsiniz?
Haftada en az üç kere somon tüketin. Ne kadar çok somon yerseniz cildiniz o kadar sağlıklı ve parlak görünecektir. Kahvaltıda yumurta, peynirli omlet, gün içerisinde antioksidanlarca zengin yeşil çay içmek, ıspanak, brokoli, Brüksel lahanası, ahududu, böğürtlen, çilek, karadut, yaban mersini mutlaka tüketilmeli.

- Beslenme dışında hayat tarzı olarak önerileriniz neler?
Eğer içiyorsanız ilk iş sigarayı bırakın! Çünkü sigara cildimizin kolajen kaynağına zarar veren bir enzimim daha çok salınmasına neden olur. Ayrıca sigara erken menopozun da sebebidir. Menopozun olumsuz taraflarından biri de östrojen ve testosteron gibi gençlik hormonlarının kaybolmasıdır. Bu da vücudumuzdaki kas yoğunluğunu kaybettirir, cildimizin incelir ve cildin savunma mekanizmasını güçsüzleşir. Egzersiz sağlıklı ve dinç bir cilt görünümünün anahtarıdır. Düzenli olarak egzersiz yapın. Yaz aylarında 20-30 dakikadan fazla korunmasız güneşte kalmayın. Besinlerden alamadığımız besleyici özleri almak ve cildimizi içeriden desteklemek için gıda takviyesi tabletler kullanın.

- Türk mutfağını sağlıklı buluyor musunuz?
Kesinlikle evet! Meyve, sebze, balık ve zeytinyağına odaklanan Akdeniz tipi beslenme çok ideal görünüyor. Özellikle soğuk olarak tükettiğiniz zeytinyağlı sebzeleriniz, sabah kahvaltılarınız çok sağlıklı. Sadece Osmanlı mutfağından kalma bir alışkanlık olan kırmızı et, kızartma ve tatlıların tüketimi azaltılabilir.

- Yalnızca kremle ve iyi beslenerek cildi güzelleştirmek ne kadar mümkün?
Yaşlanmanın yüzde 60'ı genetik. Ama yüzde 40 için bize çok iş düşüyor. Yaşlanmak kaçınılmaz. Önemli olan ilerleyen yaşlarımızda bile dinç ve sağlıklı durabilmek. Yaşa bağlı hastalıkları en aza indirgemek. Bunu yaparken de her zaman iyi, daha iyi ve en iyi felsefesini benimsemeliyiz. Şöyle ki, daima sağlıklı ve dengeli beslenme iyi bir şey. Ama sağlıklı ve dengeli beslenmeye gıda takviyesi tabletleri eklemek daha iyi. Bu iki aşamaya bir de cilt bakım ürünlerini de eklersek en iyiye ulaşmış oluruz.






* 26 Haziran 2010 Cumartesi Akşam Gazetesi'nden alıntılanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder