İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

8 Kasım 2012 Perşembe

Bir Evlilik Yazısı

Herkese merhaba,

Bugün bir evlilik yazısı yazacağım. Biraz aykırı bir yazı olacak. Evlilik sürecinde yaşadıklarımı yazacağım. Bundan sonraki post ise yaptığım makyaj ile ilgili olacak. Şayet evlilik sürecindeyseniz kendinizden birşeyler bulacağınıza eminim. Gelsin bakalım :)

Öncelikle söylemem gerekir ki ben evliliğe inananlardanım. İnsanların "ben"likleri kaybetmeden "biz" olmaları, şu fani  dünyada el ele verip beraber bir hayat yaşamaları fikri bana hiçbir zaman yabancı gelmedi.

Evlenme fikri, gelinlik, aman da aman peri masalı çok güzel, ideal dünyada.

Sevgili gelin adayları gerçek hayatta evliliğe giden yolda hepimiz aşağıdakine dönüşüyoruz. Az ya da çok.


Evlenmeye karar verdiğiniz an sizin dışınızda bu konuya dahil olan öncelikle müstakbel eşiniz, aileniz, eşinizin ailesi var. Acı ama gerçek denge noktası sizsiniz. Bu kadar insanın istediklerini idare etmek ve kendi istediklerinizi gerçekleştirmek sizin elinizde.

Şimdi burada ilk tavsiyemi vermek istiyorum: Herşey mükemmel olmayacak. Herşey kafanızdakiyle birebir örtüşmeyecek. Bir şekilde uzlaşacaksınız. Fakat sevdiğiniz adamla evleniyorsunuz her zaman aklınızda bu olsun.   Dünya umrunuzda olmasın. Benim değildi.

Mümkün mertebe ailenizle eşinizi karşı karşıya getirmeyin. Ailenizle ve eşinizle ayrı tartışın. Ailenizle tartıştığınız konuyu eşinize sölemeyin, Aynı şekilde tam tersi de söz konusu. Kararlarınızı eşinizle alın. Tabii onun da sizi ailesiyle karşı karşıya getirmemesi gerekiyor. Anneniz babanız sizi affeder ama el oğlu, el kızı bir laf söylerse kötü olur. Unutulmaz.

Bütün gelinlikler straplez değildir. Üzerinizde bir straplez baskısı oluşmasın. Grace Kelly de gelin oldu. Benim gelinliğim bunun kısa kollusu ve krem rengi idi.






Her kafadan bir ses çıkacak. Hazırlıklı olun. Bütün o yorumlar içinde can sıkıcıları da olacak. Ben straplez gelinliğe hiçbir zaman sıcak bakmadım mesela yukarıda da dediğim gibi. Daha farklı birşey istiyordum. Çok sade birşey. Ne yorumlar duydum amaaan.O neymiş öyle diyen mi ararsın, imalı imalı hmmm diyen mi ararsın. Çok takmayın. He deyip geçin.

Aynı şeyi saç için de yaşadım. "Gelin Topuzu" denilen şeyden bucak bucak kaçasım vardı. Kimi çevrelerce bu da eleştirildi. "Gelin başı" dediğimiz şey "topuz" olurmuş. Hayır efendim olmadı. Saçlarıma dalgalı fön çektirdim. Taç ve duvakla gayet zarif oldu.

Bir de makyaj mevzusu var. Kafamda kendim yaparım diye bir fikir hep vardı zaten. Koskoca Kate Middleton kendi yapıyorsa ben niye yapmayayım. Fakat yine de birkaç prova yaptırdım içimde kalmasın diye.

Sonuç hiç beklediğim gibi olmadı. Benim o sade gelin olma hayalime ters düşen bir kırmızı ruj fikri vardı provada. Evet çok ünlü makyaj artistim-ismini vermeyeceğim- bana kırmızı ruj sürdü gelin makyajı için. Fiyatını söylemiyorum bile.

Sonunda kendim yaptım. O kadar fırça pudra, far bir amaca hizmet etsin değil mi? Çok da güzel oldu. Gayet şık ve sadeydi. .Herkes çok beğendi. Hatta nerede yaptırdığımı soranlar oldu.

Bu süreçte müstakbel eşinizle türlü çeşitli kavgalar edip kendisine bubi tuzakları kurmak isteyebilirsiniz. Hatta bir kaşık suda insan nasıl boğulur diye de düşünebilirsiniz . Normal. Çok normal. Tavsiyem bunun geçici bir durum olduğunu bilin. Hatta daha işler sıkışmadan konuşun. Bak gerilebiliriz ama uzatmayalım stresten oluyor diye. Daha bir Allah'ın kulunu görmedim ki kavga etmeden evlensin.


Uzlaşmak erdemdir. Uzlaşmayı ve kendinizi rahatlatmayı öğrenin. Amaaan nolcak koltuklar öyle değil de böyle olsun. Ölmüyor kimse. Hiç gerek yok didişmeye. Önemli olan üzerinde huzurla oturmak.

Abartmayın. Gerçekten. Hiç gerek yok. Çünkü kimseyi memnun edemeyeceksiniz. İlla birileri konuşacak ve kusur bulacak. O gün ister Çırağan'da evlenin, ister bir köy düğünüyle gözünüz hiçbir şey görmeyecek yanınızdaki eşinizden başka.

Sizin dışınızda olan faktörlere çok fazla kafayı takmayın. Misal hava. Yağmur yağacaksa yağar. Aylar öncesinden saat saat hava durumu takip edenler var. Yapmayın. Yağacaksa yağar. Her işte bir hayır vardır. Kuzenim evlenirken bir gün önce cayır cayır yanan hava ertesi gün yağmaya karar verdi. Mersin'den bahsediyoruz. Yaz günü. Olacağı varsa oluyor.

Benim gelinliğimin kuyruğundan araba geçti. Hiç farketmedim. Şimdi gülüyorum o halime.

Kendinizi mümkün mertebe rahatlatmaya bakın. Eşinizi de. Gerginlik bulaşıcı. Herşey yetişmeyecek. İlla birşeyler eksik kalacak. Zamanla halledilir. Kimsenin gırtlağına çökmeye gerek yok.

Gelinlikçilerle kavga edin. Bundan anlıyorlar. Tonla para veriyorsun bir de kapris yapıyorlar.

Kız babaları annelerden daha fena oluyorlar. Hadi anneler ağlıyor, babalar ağlayamıyorlar da. Yapacak birşey yok.

Ikea evimizin herşeyi evet.

Gülümseyin. O gün geldiğinde sadece gülümseyin. Çok mutlu olun. Tadını çıkarın. Saçınız bozulsa da, makyajınız aksa da, gök delinmiş gibi yağmur da yağsa o günü çok güzel hatırlayacaksınız. Herşey bittiğinde keşke o kadar stres yapmasaymışım diyeceksiniz :)


Sevgiler :))










13 yorum:

  1. Hahaa süper bir yazı olmuş ellerine sağlık bir an okurken kendi evlilik sürecim gözlerimin önüne geldi.
    Bende istediğim gelinliği terziye rağmen diktirdim ayy kadının şöyle olmasa, böyle olmasa deyişini unutamıyorum.:)
    Ama o yine son anda istediğini yapıp gelinliğin üst kısmına içten balen koymuştu ben koymayın dememe rağmen ve ben deli olmuştum tabi elden ne gelir.:(
    Makyajımı ise makyöz yapmıştı ve olay mahalinden gittiği gibi ben makyajın yarısını silip kendi bildiğime çevirmiştim.:)
    Ben Bursa'dan geldiydim ve düğün İstanbul'da olduğu için hiç kuaför vs. yoktu bildiğim ve arkadaşımın getirdiğine razı olmuştum.:(
    Ama şimdi o süreci hatırladıkça gülümsüyorum ben karamsarken özellikle ev tutma, eşya beğenme konusunda annem üzülme herşey güzel olacak deyip durmuştu.
    Ki panik atak olan annem o aralar içtiği depresyon haplarıyla pamuk şekere dönüp benim alevli hallerime itfaiye hortumu görevi görmüştü.:)
    Bu arada son bişey bende straplez gelinlikten pek haz etmiyorum şu resimlerdeki gelinlikler kesinlikle en güzeli hatta şu 2. resimdeki gelinliğin üstü aynı benim gelinliğime benziyor.:)
    Evleneceklere kolaylıklar dileyerek sözlerimi noktalıyorum efenim:)

    YanıtlaSil
  2. melalcim beğenmene çok sevindim.Şimdi hepsine gülüp geçiyorum insan boşuna karamsarlık yapıyor ama o zaman anlamıyor bunu. Allah evleneceklere kolaylık ve mutluluk versin :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy o kadar güzelki anlattıkların. Evlilikten köşe bucak kaçan ben, evliliği düşündüm desem yalan olmaz :)

    YanıtlaSil
  4. Günlük Makyaj güzel gerçekten. Zor ama güzel :)

    YanıtlaSil
  5. evlenmedim.. evlenmeyi de düşünmüyorum henüz ama o kadar güzel anlatmışsın ki resmen amaaan ne var düğün müğün işlerinde dedim :)) bir de makyaj olayını ben de kendim yaparım diyorum ama kararsızım çok.. neticede bütün arkadaşlarımın nişanlarında yapıyorum, o kadar malzemeye yazık diiimi ama :))

    YanıtlaSil
  6. çok güzel tarif etmişsin tatlım:)

    YanıtlaSil
  7. bir anda maziye gittim..... ben de makyajımı kendim yapmıştım, çünkü yüzümü en iyi ben tanıyorum..... iyiki de öyle yapmışım diyorum kendime. yazın çok tatlıydı zevkle okudum eline saglık.

    YanıtlaSil
  8. Ay yazın ilaç gibi geldi her gün sabah akşam okumam lazım :)
    Ben sözümde istediğim elbiseyi bulamadım, bende hatırası olan başka bir elbise giydim ama hayalimdeki söz kıyafetiyle alakası yoktu. Saçlarımı kuaför hiç aklımda olmayan bir topuza dönüştürdü. Sözleneli 1 ayı geçti hala her gece yattığımda, sabah gözümü açtığımda içimde ukte olarak hayalimdeki-ne yakın dahi olmayan- saç ve elbise olmadığı için üzülüyorum. Biliyorum çok saçma ama hayatta bir kere oluyor diye düşününce insan üzülmeden edemiyor sanırım. Nişanda ve düğünde böyle olmamasını ummaktan başka yapacak bir şey yok tabii, yazını okuyup okuyup üzülmeyi bırakıcam artık. Mutluluklar bu arada :)

    YanıtlaSil
  9. cicibebe o kadar insana yaptıysan kendine de yaparsın.Hem de en güzelini :)

    Özgecim teşekkür ederim :)

    Adsız, teşekkür ederim. İnsan kendi yüzünü tanıdıktan sonra en güzel makyajı yapar.

    Lova, üzülme. Hayatta herşey bir kere oluyor ona bakılırsa. Önemli olan huzur. Geri kalan herşey teferruat. Sana da mutluluklar. Herşey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Yazınızı okudukça okumak istedim okadar güzel anlatmışsınızki rehberim gibi oldu.Bir ön hazırlık gibi.Yüzümde tebesümde oldu, söz konusu babacığımın durumu diye duygusallaştımda.Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ben gelinligimi kendim tasarladim, karismak isteyenleri de hic dinlemedim. sacimi da uzun baliksirti orgu yaptirdim, topuz sevmiyorum aynen. gelinligim dugune 4-5 gun kala bitti gerci ama cok guzel olmustu, hazir secmedigim veya milleti dinlemedigim icin cok menunum

    YanıtlaSil
  12. çok eğlendim yazını okurken :)
    benim de başımda sınav derdi var,bi bitsin söz olacak arkasından hemen,ardından da evlilik hazırlıkları hemen. ama bizim aileler biraz farklı bakış açısındalar hayata,o yüzden merak ediyorum düğündü gelinlikti fln nasıl olucak...tabii daha önce yaşayacağımız şehrin belli olması lazım benim sınavı kazanıp netleştirmem lazım :)
    ben de straplez sevmiyorum,yok göğüsler aşağı çekiliyor,yok pörtlüyor,yok çok dekolte fln...o günün masum kıyafeti o,seksi olmaya gerek var mı?
    mutluluklar...

    YanıtlaSil
  13. Selen güzel yorumun için çok teşekkür ederim:)

    Kitten en güzelini yapmışsın. Ben örgüye bayılıyorum ama saçım yeteri kadar uzun değildi.

    merqure çok sevindim beğenmene. Herşey güzel olacak canını ne kadar az sıkarsan o kadar iyi. Kesinlikle seksi olmaya gerek yok zarif ve sade en güzeli :)

    YanıtlaSil