İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

16 Ocak 2013 Çarşamba

Gelin Makyajım vol.2-Göz ve Dudak Makyajı

Herkese merhaba,
Bir önceki postu yaptığımda ertesi gün yazacağımı söylemiştim ama araya bir sürü başka şey girdiği için kısmet bugüneymiş.

Hadi bakalım.

Aslında concealer ı ten makyajına da yazabilirdim ama unuttum. Sonradan eklemek istemedim.
Concelaer için favori concealerım olan Bobbi Brown correector kullandım. Üzerine ise biraz aydınlık versin ve cilt tonunu eşitlesin diye Clinique airbrush concealer geçtim.







O gün yaptığım makyajın gecenin sonuna kadar kalması için en önemli adım far bazı malum. Tabi ki Nars Smudge Proof Primer kullandım.
Bazdan sonra favori farlarımdan Mac Patina'yı Mac 239 nolu fırçayı tamponlama hareketiyle tüm göz kapağıma sürdüm. Ayrıca yine aynı fırçanın uç kısmına aynı farı alarak kirpik dibininin 2/3'üne uyguladım.

Daha sonra crease bölgesine Bobbi Brown Rich Kashmir ve Urban Decay Darkhorse farı Mac 217 fırça ile uyguladım.


Son olarak gözün dış kuyruk tarafına- outer v - denilen kısma yine 217 numaralı fırça ve mat koyu kahve bir farla biraz koyulttum ama belirtmem gerekir ki çok çok az bir miktar far uyguladım. Fırçayı dokundurup çektim diyebilirim. Ayrıca yine theBalm Mary-Louminizer ı göz pınarıma minicik bir fırça yardımıyla uyguladım.

Prova yaparken göz içine bir ten rengi kalem bir de siyah jel eyeliner uyguladım. Gözlerim küçük olmadığı için ve makyajı daha iyi gösterdiği için sonunda düğün günü siyah  uygulamaya karar verdim. Bunun için alt ve üst kirpik dibine, göz pınarına girmeden, Bobbi Brown jel eyeliner uyguladım. Tabi üst kirpik dibine de aynı işlem küçük bir kuyrukla yapıldı.



Rimel olarak ise Dior kirpik bazı, L'oreal Voluminous Carbon Black rimelden 1 kat ve Max Factor Masterpiece Max rimel uyguladım. Takma kirpik kullanmadım çünkü kirpiklerim oldukça uzun ve gür. Bu üçlüyü uyguladıktan sonra gayet dolgun ve belirgin hale geldiler. Bunun üzerine uygulayacağım kirpik ya süpürge gibi duracaktı ya da arada kaybolacaktı.




Son olarak dudaklar için kullandığım iki ürün var. Birincisi Bobbi Brown Posey dudak kalemi. Aslında kalem ruj dediklerinden birşey. İnanılmaz kalıcı. Daha yazısını yazmadım ama yazacağım. Bunu dudağım tümüne uyguladıktan sonra üzerine Estee Lauder Crystal Baby ruju fırçayla ince bir kat halinde sürdüm. Daha sonra peçeteye fazlasını aldım ve bir kat daha uyguladım. En en son dokunuş, yine aynı aydınlatıcıyı cupid's bow-dudak çukuru mu oluyor bunun türkçesi :) - uygulamak oldu. Bu şekilde dudaklar biraz daha dolgun görünüyorlar malum.



Rujlar yanımdaydı ama sadece 1 kere tazeledim o da crystal baby i. Tazelemesem de öldürmezdi. Onun dışında sabah yaptığım bu makyaj yaklaşık 350 kişi-700 tane yanak yapıyor-öpmeme rağmen gecenin sonuna kadar bozulmadan kaldı.



Benim amaçladığım sade bir makyajtı.Yani öyle allı pullu bir gelin olmak istemedim. Her zaman kullandığım ve bana yakışan renkleri uyguladım yine. Sadece birkaç kere hangi renkleri uygulasam nasıl birşey olsa diye kendime prova yaptım. O gün uygularken de herşeyi azar azar ve ince katlar halinde uyguladım. Bu şekilde hem daha kalıcı bir makyaj oluyor hem de istemediğimiz o cakey görüntü olmuyor.


Ben 1000 tlye gelin makyajı yapanlar duydum. Asgari ücretin üzerindeki bu tutarla kuş kondurmadıklarını garanti edebilirim. Kendimde, bir evlilik yazısı postumda belirttiğim gibi, oldukça ünlü birine gidip prova yaptırmıştım. Hadi annemi, damadı geçtim, tarafsız bir sürü arkadaşım beğenmedi. Fiyatı da 400 tl idi.

Tavsiyem gelin başı ve gelin makyajı adındaki bazı hunhar girişimlere gelmemeniz :D

(Urban Decay Darkhorse, Bobbi Brown Posey dışındaki ürünlerin postlarını blogda bulabilirsiniz :)

Sevgiler :))

10 yorum:

  1. Bebeğim her ne kadar detaylı ve özenli anlatmış olsan, bu malzemelerin aynısını alsam dahi senin kadar güzel yapamayacağımı biliyorum :) melek gibiydi makyajın o gün, senden daha iyi yapacak prof birisini tanımıyorum zaten! :p

    YanıtlaSil
  2. Canımmm çok teşekkür ederim çok mutlu etti beni yorumun :) Asıl melek sensin :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar..
    Bu postların benim için çok önemli :) Çünkü nişanımda yaptırdığım makyaj beni sarılık hastası gibi göstermişti.Ben de düğünde kendi makyajımı yapmaya karar verdim.Arada sana danışabilir miyim :)
    güzel günler..

    YanıtlaSil
  4. merhaba burcucum, güzel yorumun için teşekkür ederim. Tabi ki elimden geldiğince yardımcı olurum zevkle :)mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj malzemelerini bu kadar beğendiğim birinin çekmecesi nasıldır acaba diyerek sizi mimliyorum :) bloguma bekliyorum,sevgiler..

      Sil
  5. bence en iyisini yapmışsın.ben sözde porselen makyaj adı altında yaptırmıştım o da gün içinde kendim uğraşmak istemediğim içindi ama akşama varmadan hatta akşamüstü göz makyajım abartmıyorum farım böyle pul pul döküldü :/ bide bana dokundun mu dio dedim gözüme dokunacak vaktim bile olmadı!keşke olsaymış.keşke ben yapsaydım tek pişmanlığım budur o güne dair :)

    YanıtlaSil
  6. belmutcum tek pişmanığın buysa ne mutlu sana :)Kimse hatasını kabul etmez insan o telaşla niye gözüne dokunsun hayret bişi :) Sonradan fotolara falan bakınca da iyiki kendim yapmışı diyorum.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. cok guzel secimler yapmissin canim ayrica harika bir yazi olmus tavsiyelerini dikkate alacagim tabi daha yasim erken olsa da :)) eminim cok guzel bir gelin olmussundur <3

    YanıtlaSil
  8. Ayşegülcüm çok teşekkürler :) Beğenmene çok sevindim.

    YanıtlaSil