İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

7 Ekim 2011 Cuma

Cildimin akneyle imtihanı ve Agop Kotoğyan

Herkese merhaba,
Sivilce derdinden çekmiş, cildi her an akneye meyleden biri olarak cildime azami derecede bakmak durumundayım. Bununla ilgili birkaç doktora gitsem de hepsinden benzer şeyler duyduğumdan güvenim kalmamıştı. Agop Kotoğyan ile olan görüşmemi paylaşmamın sebebi herkesin acaba gitsem mi dediği biri olması, fakat hem muayene ücretinin pahalı olması (maalesef özel sigortalar da karşılamıyor), hem de zamansızlık/randevu almanın zorluğu gibi çeşitli sebeplerden arada kalanlara fikir vermek istememden.

Bundan yaklaşık 1.5 sene kadar önce cildim bozulmaya başladı. Makyaj yapmak bile istemiyordum ki bu benimle pek örtüşen birşey değil:)

Üniversiteden bir zamanlar sivilce sorunu yaşamış, şimdilerde bebek poposu gibi cildiyle arz-ı endam eden bir arkadaşım Agop Kotoğyan'a gittiğini öğrenmemle kendisinden randevu almaya karar verdim. Kafamda da eğer Agop Bey (evet kendisinin tek kolu yok bu sebepten herkes Kolsuz Agop diye bahsediyor) çare olamazsa kimse olamaz. Doktor doktor gezeceğime-ki birkaç tane de gezdim- bir kere para öderim şeklinde kendimi savunuyordum.

Agop Bey'in bana söylediklerini şu şekilde özetleyebilirim: "Akne 14-32 yaş arasında sıklıkla rastlanan bir deri hastalığı. Bu aralığın dışında da görülebiliyor fakat rastlanma ihtimali giderek düşüyor. Kişi 60 yaşında da sivilce çıkarabilir. Bunu üreten senin kendi vücudun. Yağ bezlerin fazla çalışıyor, bunu deri dışına atamıyor bakterilerden dolayı enfekte olan dokuda da sivilce meydana geliyor. Bu sebepten öncelikle cildini temiz tutmalısın. Bu dönemde yüzüne makyaj yapmamalısın. Sivilceyi yok edecek kesin bir ilaç yok. Ne kullanırsan kullan tekrar sivilce çıkarabilirsin. Bu sebepten cildini temizleyip, nemlendireceksin. Yazın tuzlu su ve korunarak güneşten yararlanacaksın."

Görüşme sonunda bana antibiyotik, La Roche Posay Effaclar Duo ve differin jel verdi. Duo sabahları differin jel akşamları.

Antibiyotiklerim bittiğinde cildim düzelmişti. Duo'yu kaç kişiye tavsiye ettim, kendim kaç kere kullandım bilmiyorum. Hala kür halinde kullanıyorum. Differin jel de arada çıkan tek tük sivilcelerime kullanmaya devam ettiğim bir ilaç.

Bunlar benim deneyimlerim. Cildimde hala sivilce çıkıyor ama artık nasıl yok edeceğimi biliyorum. Benim yaşadığım akne sorunu çok ağır bir akne sorunu değildi. Hafiften ortaya meyleden bir akne sorunuydu. Eğer çok majör bir akne sorunu yaşamıyorsanız Agop Kotoğyanın muayene ücreti gerçekten fazla. Kendisi muhteşem bir doktor orası ayrı. Ciddi bir cilt rahatsızlığında sedef, cilt kanseri gibi danışılacak birkaç isimden biri 72 yaşında ve hala sapasağlam!  Geri dönüp baktığımda cildimin bozulmasına yaşadığım stresin, sıkıntının, düzensiz beslenmenin etkisi olduğunu görüyorum. Yanıma en büyük kar kalan yukarıdaki açıklamalar ve effaclar duo ile tanışmam.

31 yorum:

  1. offf canim, benimde cildimde 3-4 tane cikiyor ama bu bana yetiyor yani, cok sinir bozucu!! ayni sorunlari yasiyoruz : ( LRP´nin duo cremini cok okuyorum, iyi bir ürünmüs, Antibiyotik gibiside yok ama iste düzenli kullanilmiyor : (

    YanıtlaSil
  2. vivacım şimdi sana saçma gelecek belki ama takmayınca gidiyorlar:D ben artık arda çıkanları görmezden gelmeyi öğrendim. duo çok güzel bir ürün ben biraz cildimi unutturuyorum kaç kere kullandım belli değil:)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,
    blogunuzu effclar duo yu araştırırken buldum.
    öncelikle çok geçmiş olsun.sizi çok iyi anlıyorum.orta şiddetli kne sorunu yaşamaktayım ben de.pekçok doktor gezdim.kimi birşey yok takma kafana geçer dedi.kimi antibiyotik ve çeşitli akne kremleri verdi.yaklaşık 2 senedir yaşamaktayım bu sorunu ve bir sürü şy denememe rağmn cildim başt nasılsa şimdi de öyle,hiçbir ilerleme yok.21 yaşındayım bu arada,uzun yazdım ama özetle.son çare olarak effaclar duo yu deniyorum bir haftadır.hem nemlendirir cildimi hem de yormaz diye düşünmüştüm alırken.la roche kullandığım bir markaydı zaten.ama cildimde hafif kızarıklığa yol açtı malesef,çok kısa bir süre oldu biliyorum ama değişiklik de olmadı henüz.
    acaba bu ürünü nasıl kullandınız?bunu kullanırken ek bir nemlendiriciye gerek gördünüz mü?bir de etkisini görmeniz ne kadar sürdü?bu konuda birz bilgi verirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkür ediyorum.
    iyi akşamlar..
    deniz güneş

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Deniz,
    öncelikle teşekkür ederim bloguma uğradığın için. Uzun yazman hiç soruun değil:)

    Bir hafta sonuç görmek için kısa bir süre. Sadece duo için değil herşey için. Ben 4. hafta itibariyle sonuçları gördüm.

    Duoya ek olarak 3 kutu antibiyotik kullandım. Bir de Differin jel.

    Duo kullanırken nadiren de olsa ek bir nemlendiriciye ihtiyacım oldu. Özellikle mevsim geçişlerinde yanaklarımda çok kuruma olur benim. Eve gelip makyajımı çıkardıktan sonra duoyu sürdüm. Yatmaya yakın da hafif bir nemlendirici. Yaz günleri ek nemlendirici ihtiyacım olmadı.

    Cildinde kızarık benim de oldu ilk birkaç gün. Duo hafif bir şekilde cildi soyuyor. İçinde salsislik asit var belki cildin buna tepki vermiştir. Bir süre kullandığının yarısı kadar kullanmayı dene istersen.

    Duoyu çok uzun süre kullandım. 5 tane falan bitmiştir. Cildimi biraz uzak tutuyorum şu ara duodan ki alışmasın.

    Seni çok iyi anlıyorum evet sivilceler can sıkıcı ama geçiyor inan. Agop Bey in bana söylediği en önemli şey "cildine iyi bak ama her yaşta sivilceyle karşılaşabilirsin" oldu. Biraz daha sabret:)

    Başka postlara da uzun yorumlarını beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. iyi akşamlar,
    öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum gerçekten çok faydalı oldu benim için.biraz daha az uygulayacağım bir süre effaclar duo yu.
    bu arada sanırım ben sizi its beauty den ismen tanıyorum.çünkü diğer yazılarınızı da okudum orada forumdan yorum yazan bazı tanıdık isimler gördüm.sizin de isminiz neslihan mış.sanırım nickiniz de öyleydi forumda.çok sık giremesem de birşey almadan mutlaka girer bakarım its beauty'e :)
    diğer yazılarınızı da çok faydalı,net ve güzel buldum.takip etmeye çalışacağım,umarım ben de tavsiyelerimle yararlı olurum size.
    tekrar teşekkür ediyorum cevabınıza,iyi akşamlar :)

    YanıtlaSil
  6. rica ederim ne demek:) evet ismim neslihan:)
    forum çok faydalı birşey almadan illaki danışıyoruz birbirimize.
    tavsiyelerini dört gözle bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Neslihan Hanım,
    Agop Bey'e gitmekle gitmemek arasında bocalarken sizin yazınıza rastladım. 27 yaşındayım ve hala sivilce sorunu yaşıyorum; ama bu sorun hafif şiddetli diyebiliriz. Kabaca ortalamaya vurursak :) yüzümde 3-4 sivilce eksik olmuyor. Tretin, Acnelayse ve şu an adını anımsayamadığım 3 krem kullanıyorum. Bunlara ek olarak Tetradox antibiyotik kullanmıştım kısa bir süre. Yazınızdan anladığım kadarıyla doktor seçimindeki mantığımız aynı; fakat ben yazınızı okuduktan sonra Agop Bey'den randevu alma fikrini bir kenara bırakıyorum. Öğrenmek istediğim konu antibiyotiğiniz Tetradox muydu? 3 ay sonrasında tekrar antibiyotik kullanımına devam ettiniz mi?

    YanıtlaSil
  8. merhaba
    bloguma uğradığınız için öncelikle teşekkür ederim:)
    evet kullandığım antibiyotik tetradoxtu. 3 kutu kullandıktan sonra bir daha almadım. benim de 2-3 sivilce olur bir yerde mutlaka ama artık çok takmıyorum geçecek nasılsa diyorum :) Agop Bey harika bir insan gerçekten çok kişiye şifa dağıtmış biri fakat 3-4 sivilce için gitmek biraz masraflı birşey. Ben o kadar kafama koymuştum ki gideceğim diye gitmesem içim rahat etmezdi.Naçizane tavsiyem bol su içmek, stresten uzak durmak-ki öyle bişi var mı çok da emin değilim :)- yüzle çok oynamamak ve cilt bakımında olabildiğince az ürün kullanmak. :)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Ben de kısa bir süre içerisinde sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. Ayrıca şunu belirtmezsem rahat edemeyeceğim: 30'unu henüz geçmemiş, dil bilgisine dikkat eden bir hatun kişi daha önce hiç görmemiştim. Cinsiyet ayrımı yapmadan bir sıralama yaparsak da ara söz için tire kullanan biriyle hiç müşerref olmamıştım :) Hem dil bilgisi hem de sivilce bilgisi için teşekkürler ve bol bol sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. :)) çok teşekkürler ve rica ederim ne demek. Elimden geldiğince kurallara uygun yazmaya çalışıyorum. Mutlaka hatalarım oluyordur ama olsun en azından deniyorum:) ara söz için tire kullanmazsam çatlarım herhalde :) Bol bol sevgiler. Tez zamanda sivilcesiz günler:)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar;
    Agop Kotogyan'ın iletişim bilgilerini araken bloğunuza rastladım.

    Nette bir takım telefon ve adresler var ama, 2004 tarihli olduğu için işi sağlama almak istedim.

    Ablamın ayak tabanlarında senelerdir yaşadığı, hiç bir tedavinin cevap vermediği ciddi bir sorunu var.

    Bunun için Agop beye gitmek istiyor ancak, iletişim bilgilerine ulaşamadık.

    Rica etsem, telefon ve adres verebilir misiniz.
    Teşekkürlerimle.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    agop kotoğtanın internet sitesindeki adres ve telefon doğru. http://www.agopkotogyan.net/
    buradan ulaşabilirsiniz. osmanbey metrosunun çıkışına çok yakın. zaten orada kime sorsanız gösterir. her ayın ilk iş günü o ayın randevuları veriliyor. sitesinde bilgi kısmında detayları var. Farklı bir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım. geçmiş olsun umarım faydalı olur.

    YanıtlaSil
  13. merhaba agop beyi ben de yeni duydum yazınızı okudum muayene ücretlerinin pahalı olduğundan söz etmişssiniz peki ne kadar onu da söyleyebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  14. merhaba ben gittiğimde 300 tl idi. sanırım 400 olmuş :S

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar Neslihan Hanım
    Dr. Agop Kotogyan'ı bende kendımı bıldım bıledı sadece yüzüm için gittigim (abonesi oldugum )eczanecı arkadaslarım aracılıgı ile tanıdım. Onlarda farklı bır hasta Dr. Agop'ın recetesını yazdırmak ıcın gelmıs. Bir sekilde nuramarasına ulaştım ve Bugun randavu ıcın aradım.. Ucret konusunda evet bıraz yuksek geldıgı ıcın form sıtelerıden arastırıp o sekılde gıtmeyı planlıyordu.
    Öncelikle Sızlere tessekur ederım cok cabuk cvp verıyorsunuz.:))
    Bır kac yazısmanızda problemlerıne gore yonlendırme yapmıssınz. Benım yuzumde de uzun yıllar türlü türlü kremler ılaclar kullanmama ragmen ( roaccutane tedavısı'de dahil hemde ıkı seans ) hale daha yzumde ne sıvılcemlerım azaldı nede lekelerım.. Cıkan sıvılcelerden cok lekelerım ıcın ben Dr. Agop'a gıtmek ıstıyorum.. Bu yazmış oldugunuz Duo veya differm jel lekelerıme de cozum olabılırmı? Tetradox sanırım bende kullandım. ( okadar cok sey kullandımkı kutusunu gorunce hatrlıyorum artık ) yardımlerını rıca edıyorum.. Teşşekur ederım sımdıden :))
    (( Hata lekelerım dolayı lazer tedavısı ıcın arastırmaya baslamıstım.Bu dr donum noktam olacak hıssedıyorum ))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba :)
    Rica ederim elimden geldiğince hızlı cevap vermee çalışıyorum bütün yorumlara hele ki sağlıkla ilgili olanlara.
    Öncelikle differin jel aktif sivilceler için üretilmiş bir ilaç. Lekelere fadası maalesef olmaz. Duo içerik olarak cildi hafif olarak soyan ve cilt tonunu eşitlemeyi de hedef alan bir ürün. Fakat koyu lekeler için hafif kalacaktır. Agop beye giderseniz ilk önce size sivilcelerin belli bir aştan sonra tamamen geçeceiğini ve ara ara vücudun bunu tekrarlayabileceğini söyleyecektir. Cilt lekelerinin azalması için mutlaka soymak gerekiyor cildi ki alttan yeni oluşan temiz hücreler çıksın. Ben şu an lekelerim için tretin ve acnelyse kullanıyorum doktor kontrolünde. Kışın da lazer tedavisini düşünüyorum tam sonuç için. Agop beye giderseniz memnun kalacaksınız . çünkü mutlaka derdinize derman oluyor.Cildinize en uygun tedavii söyleecektir. Bilmiyorum hiç hormonlarınıza ya da yumurtalıklarınıza baktırdınız mı? Bazen polikistik over sendromu da uzun süreli sivilceye sebep oluyor. Polikistik olmasa bile küçük kistler bile buna sebebiyet veriyor. Umarım yardımcı olmuşumdur:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Çok saolun vermiş oldugunuz bilgiler için.. Hormonlardan olabılıcegını bılıyordum roaccutane tedavısınde bundan 2sene önce bakılmıstı.Yumurtalıklardan olabılecegını dusundum bu sebepten ve farklı bır sebebpten kadın dogum doktora gittıdım de sordum alakası yok demistı.. Peki bu konusuda onerecegınız kadın dogum tekrar gıtmem mı yoksa bunlarla ugrasmaktansa dırek dr.Arog a gıtmem mı? Dr. Arog sıvıce sebebı ıcın tahlıl vb ıslemler yapıyormu ? yoksa dırek kremmı verıyor ?

    YanıtlaSil
  18. Rica ederim. Agop Bey tahlil yapmadı bana direkt olarak ilaç verdi. Belli bir yaştan sonra olan sivilcelerin kesinlikle hormonal düzensizlikle alakası var. İyi bir jinekologa gitmek ve tam teşekküllü bir hormon tahlili yaptırırdım ben olsam. Çok yakın bir arkadaşım uzun süre sivilcelerinden muzdaripti. En son Gönül Ergenekon a gitti. Kadının arkadaşımı görür görmez sölediği şey önce bir jinekoloğa git sen de polikistik over var dedi. Sonuçta dediği gibi de çıktı. Bir süre doğum kontrol hapı kullandı ve şu an bebek gibi cildi var. Tabi ek kremler merhemler kullandı onlar ayrı.

    YanıtlaSil
  19. Teşşekkurler.. Ilerleyen zamanlarda tedavı surecınde yıne yazıcam sızlere ve benım gıbı bılgı edınmek ısteyen herkez :)) once jinekolog sonra sonuclara gore yol ızleyecegım..

    YanıtlaSil
  20. Bu arada 22 yaşındayımm..

    YanıtlaSil
  21. umarım en yakın zamanda olumlu sonuçlar alırsınız:) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  22. sivilceler sorun yaratıyor son 1 yıldır benim için de çok ama çokm üzülüyorum cidden:(hatta rouctane isimli ilacı kullanmayı bile düşündüm ama doktorlar vermiyo çünkü bikaç tane.sivilcelerden çok izler büyük sorun bnm için.laroche posay ürünleri kullanıyorumm.effaclar jel ve tolerıane nemlendirici.şimdi effaclar duoyu da alıcam.kırmızı sivilce izlerini az da olsa hafifletir mi acaba?içinde salisilik asit var sonuçta

    YanıtlaSil
  23. merhaba,
    önceikle gerçekten üzülme. inan o sivilceleri izleri en çok kendimiz görüyoruz. en çok kendimiz dikkat ediyoruz.
    effaclar duo cilt yüzeyini pürüzsüzleştirir, siyah noktalara sivilcelere iyi geliyor ama izler için o kadar etkili diyemem. etkisiz değil ama beklediğin etkiyi vermez. Bir doktorlar konuşup tretin ya da acnelyse gibi soyucu bir krem kulansan daha memnun kalırsın.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Bloğunuz gerçekten çok faydalı herkes için, üşenmeden bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı, ayrıca herkesin sorularına cevap vermenizi gerçekten çok takdir ettim :) Tüm bu nedenlerle :) size danışmak istedim.. Agop Bey'den randevu almayı düşünüyorum hem sivilce lekelerim için, hem de cildim için hangi temizleme ürününü ve nemlendiricisini kullanmam gerektiğini danışmak istiyorum. Malum milyon tane kozmetik, dermo-kozmetik ürün var ama cildim için en doğrusu hangisi bilmiyorum. Sizce Agop Bey bana ürün tavsiyesinde bulunabilir mi?

    YanıtlaSil
  25. merhaba,
    biraz geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın lütfen. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Agop Bey ürün tavsiyesinde bulunabilir tabi fakat belli bir cilt probleminiz varsa misal akne, seberoik dermatit vs gibi. Siz de lekelerinize uygun bir ürün tavsiyesinde bulunacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  26. selam,bugün itibariyle tretin'i getiren firmanın yaklaşık 2-3 aydır getirmediğini öğrendim... acnelyse tretinin yerine kullanılabilir mi? ve acnelyse kullanırken tavsiye edeceğin bir nemlendirici var mıdır? yada acnelyse kullanırken aynı zamanda La Roche Posay Effaclar Duo da kullanabilir miyiz sence?

    YanıtlaSil
  27. merhaba,
    acnelyse tretin yerine kullanılabilir tabi zaten ikisinin de aktif maddesi aynı sadece oranları farklı. Acnelyse de aynı aktif madde tretinin 2 katı. Yani soyma özelliği tretinden 2 kat daha fazla. Dolayısıyla etkisi daha hızlı görülse de ciltte hassasiyet oluşturma ihtimali daha fazla acnelysein.
    Acnelyse kullanırken ben sebamed clear face gel, la roche posay toleriane fluid ya da ultra kullanıyorum. Effaclar duo ile beraber kullanımı önermem çünkü ikiside soyucu içeriklere sahip. Cilt tahriş olabilir. Nemlendirici olarak cildi sakinleştirecek. Alttan gelen yeni deriyi besleyecek nemlendirecek şeyler kullanmayı ben tercih ediyorum.Acnelyse le beraber arada bepanthen de kullanırım.

    YanıtlaSil
  28. Agop Katoğyan nam-ı diğer kolsuz Agop çok iyi bir cilt hekimidir. Ben yaklaşık 18 sen önce gitmiştim. Ciddi bir egzama sorunum vardı. Gerçi devası ondan olmadı ama yine de semapatik tavırlarıyla ,tecrübesi ile iyidir. Herkese de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  29. merhabalar
    blogunuz gerçekten çok faydalı oldu çok teşekkür ederim bana erken cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz .Ben 14 yaşındayım ve sivilce problemim var daha doğrusu akne sanırım .sivilcelerim küçük ve yaygınlar.Belirli bir aşamadan geçtiğimi ve sivilcelerimin geçeceğini her ne kadar bilsemde bu dönemde akran baskısı çok önemli .arkadaşlarımın hiç sivilceleri yokken dalga geçilen duruma düşmek beni üzüyor ve bu derslerime bile yansıyor.Ben doktor Agop'u duydum ve gidip gitmemek arasında kaldım .Daha önce bir çok ilaç , krem ve jel kullandım fakat bunlar cildimi yağlandırdı doktor kontrolünde kullandığım halde .önerdiğiniz jel ve kremi kullansam sonuç alabilir miyim acaba .LÜTFEN CEVAP VERİN :(

    YanıtlaSil
  30. minik kız güzel yorumun için teşekkür ederim. Öncelikle yaşın daha çok küçük ve ergenlikte bunların olması çok normal. Agop sana gittiğin diğer doktorlardan farklı birşey söylemeyecektir. Çünkü senin de dediğin gibi ergenliktesin. Bu dönemde kullandığın ilaçların ilk etapta cildini yağlandırıp kusturması çok normal. Bütün sivilce tedavilerinde ilk dönem bu şekilde oluyor. Akran baskısını da yaşadığım için anlayabilyorum fakat sabırlı olmak bu noktada çok önemli. Sana tavsiyem doktorun daha önce verdiklerni reçete ettiği şekilde bir süre kullanman. Sonuçları beklemen. Bir de makyajla sivilceleri kapatmaya çalışmazsan daha hızlı sonuç alabilirsin. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  31. Oglumun kistik akne sorunu var tum yuz kistik akne dolu cok uzuluyor inanin sac icleri bile dolu...sizin soylediginiz ilaclari kullansak kistik aknelerde iyi gelirmi acaba. Oglum tetradox kullandi 1 ay yuzde yuze 80 lik iyilesme oldu hap bitti 1 ay sonra yuzu daha fazla cerahatli sivilce doldu. Oglum 15 yasinda bu yastakilerde soylediginiz jelleri kullanabilirmi

    YanıtlaSil