İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

14 Ekim 2011 Cuma

Herşey için zeytinyağı!

Herkese merhaba,
Bugün burada ilk en ucuz maliyetli bakım ürünümü anlatmak istedim. Zeytinyağı na olan ilgim küçüklükten beri var. Küçükken babaannem saçlarım gürleşsin, dökülmesin diye saç diplerime zeytinyağı sürerdi ve bu amacına ulaştı. Örsem-şu anda kısa öremiyorum:)-bileğimden kalın örgüm olur. Kolay kolay da dökülmez. Kaşlarıma, kirpik diplerime de sürerim. Son birkaç aydır da cildime kullanmaya başladım.

Birçok yerde cilde kullanıldığını görüyordum ama kendim kullanmamıştım. Bir gün makyaj çıkarmayı denedim. Makyaj yağlarından çok da bir farkı olmadığını gördüm. Üzerinden jelle temizleyince cildim daha yumuşak kaldı.Azıcık bir nemlendirici yetti. Peeling sonrasında cildime uygulayıp fazlasını peçeteyle aldım sabah pırıl pırıl bir ciltle uyandım. Göz çevreme uyguladım. Bazen de makyajı çıkarıp çok hafif pamukla cildime nemlendirici niyetine uyguladım. Duş sonrası nemlendirici olarak da kullandım.

Zeytinyağının birkaç damlası bu dediklerim için yeterli. E vitamini açısından çok zengin olan böyle bir mucizeyi kullanmakta geç kalmışım. Cildi yenilediği zaten çok önceden kanıtlanmış. Kutsal kitaplarda bile geçen mucizevi birşey.

Peki heresin alına gelen yağlı bir his bırakıyor mu hayır. 1.5 tatlı kaşığı zeytinyağıyla kollarınızı, bacaklarınızı, ellerinizi, ayaklarınızı nemlendirebilirsiniz. İyice yedirdikten sonra krem sürmekten daha yağlı bir his oluşmuyor. Kendi kendine emiliyor. Çok çok azla başlayıp yetmezse miktarı arttırabilirsiniz. Sivilce yapar mı? Benim aktif olan sivilcelerime bile iyi geldi ama bu konuda kişiye göre çok değişken. Ben zeytinyağını kr olarak haftada birkaç kere uyguluyorum. organik olanı var elimde 500 ml 14 lira gibi birşeydi.Organik olması şart değil sızma zeytinyağı olsun yeter:) En azından, dökülme, kepek problemi olanlara saçına kaşına sürmeleri için , vücudunda kaşıntı, dökülme vs gibi rahatsızlık olanlara da aynı şekilde bir damla denemelerini  tavsiye ederim.
Sevgiler,

darkchocolatebrown


Zeytin dalımı da koyayım:))

6 yorum:

  1. sen zeytinyağıyla makyajı çıkardığını forumda yazmıştın,ondan sonra bir süre bende kullandım,sonra yüzümü jelle yıkadım,yüzüm yumuşacık oldu,hiç bir yan etkisini de görmedim.Sivilce flnda yapmadı.

    YanıtlaSil
  2. busesinemcim evet forumda da yazmıştım memnun kalmana çook sevindim:D

    YanıtlaSil
  3. peki saçı kaşı kirpiği güçlendiren şey yüzdeki tüyleride coşturmazmı :( en çok korktuğum da o

    YanıtlaSil
  4. merhaba deniz,
    ben kendimde de çevremde de bahsettiğin gibi bir durumla karşılaşmadım. bu konuda uzman değilim ama yüzdeki tüyler daha çok erkek tipi tüylenme diyerek geçiyor ve hormon değişiklikliğiyle artıp azalıyor. Kaş, kirpik ve saç öyle değil. Bir de yüze çok çok az kullanmam yetiyor.

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    inanın ben de sürekli zeytinyagı kullanıyorum
    banyo öncesi, saclarıma vucuduma
    bazen gece yatarken topuklarıma sürüyorum üstüne pamuklu ince bi corap geciriyorum
    veya uyku oncesi tüm vucuduma (tabi eski bir pijama giyip) sürüyorum

    ciltteki etkisi ise bence harika, çok çok az zeytinyagını avucunuza dokun, iki elinizi birbirine sürtün, sonra avucta kalan yagı yüzünüze yedirin
    sabah bakın bakalım cildiniz nasıl oluyor
    Senem

    YanıtlaSil
  6. Senemcim zeytinyağı muazzam birşey dediğin gibi ben de yüzüme sürüyorum özellikle çok kuru olduğu zaman çok faydasını gördüm. vücuttaki bütün döküntülere kuruluklara iyi geliyor. Ayrıca onca kozmetiğe göre çok ucuz:)

    YanıtlaSil