İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

6 Ekim 2011 Perşembe

Kiehl's Dosyası # 1-Blue Herbal Gel Cleanser

Daha önce forumda kullandığım Kiehl's ürünlerinden bahsedeceğimi söylemiştim. Blue Herbal Gel Cleanser ilki.

Kiehl's Türkiye pazarında yeni bir marka gün geçtikçe de bilinilirliği artıyor. Akmerkezde, Bağdat Caddesinde, Marmara Forum da var. Eczane kökenli bir marka. İçeriklerinin çoğunlukla kalitesi güzel ve fiyatları da piyasadaki birçok ürüne göre uygun.

Blue Herbal Gel Cleanser içeriğinde salisilik asit, tarçın ve zencefil özü gibi antibakteriyel maddelere sahip. Salisilik asit çoğunlukla akne karşıtı bakım ürünlerinde karşılaşılan bir madde. Adından da anlaşılacağı üzere yapısı jel kıvamında fakat bir hayli akışkan su gibi diyebilirim. Yani avene in cleanence jeli bu ürünün yanında baya bir koyu kıvamlı kalır. İçeriğinde SLS mevcut. Kullanırken çok hafif bir karıncalanma hissedilebilir.

Bu ürünün sample olarak kullandım. Eğer sls içeren ürünler kullanmaktan çekinmeyen ve yağlı/akneli bir cilde sahipseniz bu ürün size göre. İçeriğinde bulunan başta salisilik asit akneleri kurutup cildi soyarak iyileşme sağlayacaktır.

Benim cildim karma/hassas olduğundan bu ürün benim için çok sert. Bir kez denemek için kullandım ve cildimi ciddi anlamda kuruttu. Yüzüm için sls içeren ürünleri kullanmayı tercih etmiyorum. SLS cildin sebum dengesine ve doğal bariyer yapısına iyi gelen bir madde değil, hele benim gibi en ufak durumda kızarmaya meyilli ciltler için.

Kendi sitesinde fiyatı 21$ ve 250 ml. Türkiye ile fiyatları arasında çok büyük bir uçurum yok tabi ki burada daha fazla ama başka markalara göre görece daha iyi bir durumda.
(Mesela karşılaştırma açısından çok rağbet gören avokadolu göz kremi 27$ Türkiye'de 69 lira.)

2 yorum:

  1. Birkaç gün önce sipariş vermek le vermemek arasında kaldığım bir ürünü yorumlamışsın canım :) Salsilik asitli ürünler bana iyi geliyor ama önümüz kış kurutabilir diye almaktan şimdilik vazgeçtim, fiyatı 56 lira, 250 ml lik bir ürün için çok harika bir fiyat.

    YanıtlaSil
  2. Fiyat bilgisi için sağol onur:) benim aklımdan çıkmış. Kışın kesinlikle çok daha kurutucu olur

    YanıtlaSil