İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

15 Ekim 2011 Cumartesi

Kiehl's dosyası # 3-Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense SPF 50

Herkese merhaba,
dışarda soğuk ve yağmurlu bir hava var ama ben bugün bir güneş koruyucu tanıtacağım. Beyaz tenli olduğum için ve güneşin yaşlandırıcı etkilerinden sakınmak için yaz kış güneş koruyucu benim için çok önemli. Kiehl's dosyasının en favori ürünü de bu güneş koruyucu benim için.

Kiehl's in bu ürünü Mexoryl SX ve Mexoryl XL güneş filtreleri içeriyor. Bu filtreler hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruyucu. Yakın zamana kadar güneş koruyucular sadece UVB ye karşı korurken asıl yaşlandırma, lekelenme, cilt kanserine sebep olanının UVA ışınları olduğu ortaya çıkınca koruyucuların UVA ya karşı da engelleyici olmaları gerekti. Bu filtreler iki tip ışına karşı da koruyuculuk getiriyor. Güneş koruyucu alırken en önemli kriterim de uva ve uvb koruması olması.

Ürünün içeriğinde alkol var ancak listede 10. sırada. Birçok güneş koruyucunun yapısında ürünü inceltmek adına var.  Tek çeşit paraben içeriyor. Parfüm içermiyor. Komedojen değil. Ben de akneye sebep olmadı.
Ürünün yapısı aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz üzere çok akışkan değil. Normal bir nemlendiriciden bile daha az akışkan diyebiliriz. Ciltte kesinlikle yağlı bir his bırakmıyor. Hatta neredeyse pudralaşıp matlaşıyor diyebilirim.  Üzerine gayet rahat makyaj uygulayabildim. Dağıtması cilde yedirmesi kolay. göz çevreme de uyguluyorum çok hafif. Akşama doğru biraz parlama yapıyor ama her makyaj, nemlendirici, fondoten o kadarını yapar.

Kiehl's den tek birşey alacaksam o da bu koruyucu olur. Koruması, yapısı herşeyi çok güzel.Tüp şeklinde. Kıvamından dolayı akıp ziyan olmuyor. Kısacası tekrar alınacak bir ürün benim için. Fiyatı 130 lira civarı ürün 60 ml. 30 ml lik bir boyu daha var, 80 lira civarında olması lazım.


Yapısı görüldüğü üzere çok akışan değil (LRP anthelios serisi gibi) bu da uygulama kolaylığı getiriyor ürün de boşa gitmiyor.

Sevgiler,
darkchocolatebrown

6 yorum:

  1. Merhaba!
    Yaz için bir güneş koruyucusu arıyordum yorumun sayesinde Kiehl's almaya karar verdim. Bu ürünü nerden bulabilirim, şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Kiehl's in İstanbul da Akmerkez'de, Bağfat Caddesi'nde bir de yanılmıyorsam marmara forum alışveriş merkezinde maazası var. İstanbul dışındaysan telefonla sipariş veriyorsun kargoyla gönderebiliyorlar. Rica ederim :))

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,güneşten koruması hakkında ne düşünüyorsunuz,deniz için yeterli gelmez mi,biodermalar kadar iyi korumaz mı?sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    kiehl's in bu ürünü gayet güzel koruma sağlıyor. Biodermalar kadar iyi koruyor diyebilirim. Arasında çok büyük farklar görmedim. Blogda bioderma yazısı da var. Ben deniz de daha yoğun ve waterproof özelliği güçlü ürünler kullanmayı tercih ediyor. Clinique in güneş koruyucusunu deniz için daha çok öneririm. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Sence hangisi alınmalı suan wish listemde var da kiehlsden kopamıyorum :)
    banada beklerim
    melonunojeleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. kiehls çok güzel gerçekten
    cildin kuru-karmaysa clinique de öneririm.

    YanıtlaSil