İletişim!!

darkchocolatebrownblog@gmail.com
darkchocolateblog@yahoo.com

13 Kasım 2011 Pazar

Organicum Şampuan

Şampuanım şampuanım canımm şampuanımmm
gazı kaçmış fanta kokulu şampuanım benimmm

Evet girizgahtan anlaşılacağı üzere bu şampuanı defalarca severek kullandım.

Çoğunlukla yağlı saçlar için olanını-saçlarım çok yağlı değil ama yağlanmaya meyilli diyebiliriz:)-bir kere de normal saçlar için olanını kullandım.

İçeriklerine bakacak olursak
Normal saçlar için:
ısırgan, portakal yağı, defne,biberiye, şerbetçi otu, adaçayı,

Yağlı saçlar için:

Lavanta, portakal yağı, ısırgan, kekik, biberiye

Organicum şampuanlar sls, renklendirici, silikon, petrol türevi ya da paraben içermiyor.Kepeklenme, pullanma, saç derisinde sivilcelenmeye karşı etkili olduğunu ve saça canlılık kazandıracağını iddia ediyor. Ayrıca dökülmelere karşı da etkili olduğunu söylüyor.

Bu iddialarını gerçekleştiriyor mu? Evet. Saçlarım kepeklenmeye ve dediğim gibi yağlanmaya meyilli bu şampuanla bu sorunum çözüldü. Saçı ağırlaştırmıyor. Güzel arındırıyor. Bioxcin, Bioblas gibi dökülme karşıtı bir şampuan olmamasına rağmen dökülmelere de etkili. Bunu mevsim geçişlerinde avuçla dökülen saçlarımın en azından kontrollü dökülmesinden anladım. (Market şampuanlarında çokça bulunan silikon o hissettiğimiz ipeksi hissi yaratsa da saç diplerini ve saç çevresini sarı havasızlığa sebep olduğundan uzun vadede dökülmelere sebep oluyormuş. Bunu saç analizine gittiğim zaman öğrenmiştim. O gün bu gündür market şampuanı kullanmamaya çalışıyorum.) Özellikle yaz başında. Bir de sonrasında saç kremine ihtiyaç duymuyorum. Aklıma eserse sıvı saç kremlerinden sıkıyorum.

Bir diğer severek kullandığım şampuan Live Clean. Onun içinde argan yağı var. Şu yazımda bahsetmiştim.Argan yağının besleyici özelliğinden dolayı belki bir tık önde. % 51 e %49 gibi :)
Fakat organicumu da defalarca çok severek kullandım başta da belirttiğim üzere. Bir de Live Clean in fiyatı 30 tl olmuş gibi birşeyler duydum. Eğer öyleyse almayı düşünmem. Organicum 350 ml ve 19 TL

Şampuan içerisinde birçok bitki ekstratı içerdiği için hassas saç derisine sahip kişilerde reaksiyon gösterebilir. Ben herhangi bir sorun yaşamadım fakat yine de küçük bir uyarı:) (
Bu arada saçlarımda herhangi bir kimyasal işlem yok fakat organicum kimyasal işlem görmüş saçlara özellikle iyi geleceğini vurgulamuş sitesinde)




3 yorum:

  1. Ben kuru saçlar için olanını kullanmıştım, çok beğendim benim favorim bu marka. Live clean deneemdim ama 30 tl olduysa pas geçerim=)

    YanıtlaSil
  2. ben de organicum a döneceğim galiba benim de favorim kendileri:)

    YanıtlaSil
  3. ben 2 şişe live clean kullandım, şimdi hem çok pahalanmış hem de benim uzun zamandır kupkuru olan saçlarımın diplerini neredeyse yağlandırdı gibi geldi. bugün organicum alacağım tavsiyen üzerine, yağlı saçlar için olanı alıp argan yağlı durulanmayan spreyi uçlara sıkarak dengeleyemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil